Finlands vice statsminister Riikka Purra utbuad

Finlands vice statsminister Riikka Purra utbuad
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/fb4c1589-d100-4a43-8e26-a9deb81550e8?fit=crop&format=auto&h=215&q=50&w=502&s=33ad380e514269a744b8de83b1101ecefd17e5a6

Publicerad 08.08

Finland vann matchen klart och allt var frid och fröjd.

Tills landets vice statsminister Riikka Purra tog plats på isen.

Då buades hon ut av publiken i Espoo Metro arena.

Sverige fick en tyngre start på U18-VM i ishockey under torsdagen.

Desto bättre gick det för hemmanationen Finland som besegrade Lettland med 3–1 i öppningsmatchen.

Men en som hade det ungefär lika tufft som Småkronorna var Finlands finansminister och vice statsminister, Riikka Purra.

Efter matchen mot Lettland äntrade 46-åringen isen i Espoo Metro arena för att dela ut pris till matchens lirare. Väl där fick Purra, som är en del av det nationalistiska partiet Sannfinländarna, dock ett svalt mottagande.

Stora delar av publiken buade ut Purra under framträdandet på isen och prisutdelningen där målvakterna Nils Maurins i Lettland och Petteri Rimpinen i Finland prisades.

Purra buades ut på isen.

Nära skräckskada

Purra har tidigare varit i blåsväder för flera kontroversiella uttalanden som bland annat ansetts vara rasistiska och har tidigare krävts på sin avgång.

Själva matchen då? Den innehöll bland annat ett matchstraff på jättetalangen Aatos Koivu, son till den tidigare storspelaren Saku Koivu, samt en läskig situation där Aaron Kiviharju träffades av en skridskoskena men klarade sig utan större skador.

– Skridskoskenan träffade illa, men som tur var behövde jag bara byta tröja. Det var tur att den inte träffade fem centimeter längre fram på halsen, säger han.

Finland möter i kväll Norge i grupp A och Sverige ställs mot Kazakhstan i grupp B under lördagen.