Sänkte Rögle efter drama – fördel Skellefteå

Uppdaterad 21.54 | Publicerad 21.51

Skellefteå har greppet om Le Mat.

Västerbottningarna vann den tredje finalmatchen med 3–2 och har nu 2–1 i matcher.

Max Lindholm blev hjälte i slutminuterna.

Följ ämnen

Två mål under de två första finalmatcherna.

I dag blev det en annan matchbild när Skellefteå kopplade greppet i finalserien mot Rögle.

Gästerna vann med 3–2 efter ett superdramatiskt slut.

Västerbottningarna gjorde 2–1 i öppningen på den tredje perioden när Arvid Lundberg tryckte en puck mot kassen.

Avgjorde på friläge

Med knappt fem minuter kvar av den tredje perioden kvitterade Anton Bengtsson och såg ut att ta finalmatchen till förlängning.

Då fick Skellefteå powerplay.

I en kontring fick Max Lindholm ett friläge och satte pucken mellan benen på Christoffer Rifalk.

Målet innebär att SHL:s grundserietrea har kopplat ett grepp om serien, 2–1 i matcher.

– Det är väldigt skönt. Vi släppte in en på slutet när vi hade ledningen, men skönt vi kunde reda ut det. Det är bra tryck här och roligt att spela, så skönt att vi kunde knipa en seger här, säger hjälten i TV4.