Oliver Berg utbytt skadad mot Djurgården

Oliver Berg utbytt skadad mot Djurgården
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/caabd7c2-542c-4e26-a565-1e1b9c55f6d5?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=b5a77dabea44d77b3fc790470c96bc942838baa0

”Tycker att jag höll in sulorna i sista sekund”

Uppdaterad 20.04 | Publicerad 19.59

Oliver Berg var tillbaka på Tele2 arena för att möta sin tidigare klubb

Då byttes han ut skadad i första halvlek efter en smäll av Jacob Une Larsson som inte fick något kort.

– För mig är det ett solklart rött, säger Discovery+:s expert Emelie Ölander.

Följ ämnen

Det var i slutet av första halvlek som Oliver Berg spelade iväg bollen samtidigt som Jacob Une Larsson gick in hårt i duellen.

Av reprisbilderna att döma träffade Djurgårdsbacken norrmannen med sulan över vristen varpå Bergs fot såg ut att vika sig.

Berg fick rejält ont, blev liggande länge och byttes följaktligen ut mot Sören Rieks.

Rejält irriterat

I Malmölägret var det rejält upprört. Tränaren Henrik Rydström syntes skrika något mot Djurgårdens bänk och flera av spelarna på planen var irriterade.

Jacob Une Larsson tilldelades inget kort för tacklingen, något han borde ha haft menar Discoverys experter Emelie Ölander och Nordin Gerzic.

– Det är en våldsam tackling och han äventyrar Bergs säkerhet. Det är dunderrött, säger Ölander.

Gerzic:

– Med den sulan som är på Oliver Berg är det inget snack för mig. Une Larsson borde ha varit utvisad i den här matchen, säger han.

Une Larsson: ”Höll in sulorna”

Une Larsson själv menar att det var en olycklig situation..

– Det är synd att han skadar sig men man vill ju samtidigt ge energi till laget och sätta ribban någonstans. Sen är det olyckligt att han skadar sig men jag tycker att jag höll in sulorna i sista sekund, men landar jag nog illa på hans fot ändå. Det är sådan skit som händer och jag hoppas att han inte blir borta alltför länge, säger Une Larsson.

Tidigare i matchen hade Djurgårdsbacken bytts in då Miro Tenho utgick skadad.

Finländaren blödde efter en nickduell mot Erik Botheim och i Discoverys sändning rapporterades det att han fick sys i spelartunneln. Några minuter senare byttes han ut.