Bäckström slår tillbaka mot Radiosporten

Bäckström slår tillbaka mot Radiosporten
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/0d7a2ce4-ae08-489f-8254-79bdce7c0fdd?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=0c303454c7175106eabf8683e6cee10771edd7cf

Publicerad 19.35

Radiosporten hävdar att Nicklas Bäckström är uppsatt på skadelistan utan att vara skadad.

NHL-stjärnan dementerar uppgifterna.

– Det finns absolut ingen sanning i det de säger, säger 36-åringen till Expressen.

Nicklas Bäckström har dragits med stora skadebekymmer de senaste åren och bara spelat 47 matcher de två senaste säsongerna på grund av svåra höftproblem.

Den svenska NHL-stjärnan var tvungen att avbryta den pågående säsongen redan efter åtta matcher med Washington Capitals.

Inte skadad

I Radiosporten Hockey, med programledaren Magnus Wahlman och experten Per Svartvadet, framkom under torsdagen uppgifter om att 36-åringen i själva verket inte alls är skadad.

– Vi har hört från flera av varandra oberoende källor den senaste perioden att Nicklas Bäckström är inte skadad, som det har kommunicerats ut från Capitals. Utan det ska vara en stor schism, vad vi förstått, med coachen. Bäckström är uppsatt på skadelistan, men är inte skadad. Kan det verkligen stämma? frågar sig Wahlman i avsnittet.

Nicklas Bäckström.

Bäckström slår tillbaka

Wahlman spinner vidare på att det hela ska handla om att tränaren Spencer Carbery ville placera Bäckström i lagets tredjeformation.

– Det låter ju konstigt. Bäckström gjorde ju en ganska rejäl höftoperation och var fenomenal efter det. Med det sagt, det är inte bara en som säger att det är så här – så varför inte. När man hört det tre, fyra, fem gånger så är det kanske så.

I en kommentar till Expressen slår Bäckström i från sig spekulationerna.

– Det finns absolut ingen sanning i det de säger, säger han.