Bråket efter derbyt: ”Inte över gränsen”

Bråket efter derbyt: ”Inte över gränsen”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/5c7898f7-b407-4567-8a16-215f2d116f36?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=755d616c57a0c197d6d17ddb512325c8789600db

Uppdaterad 23.10 | Publicerad 23.10

GÖTEBORG. Häcken-tränaren Pål Arne Johansen hyllade domaren Kristoffer Karlsson.

Det fick kollegan Jens Askou att reagera.

– Jag förstår varför du tycker så. Vi är det lag som fått klart flest frisparkar mot oss. Kanske för att vi spelar med en intensitet som man inte sett i allsvenskan tidigare, säger han.

Följ ämnen

Det small direkt i Göteborgsderbyt och domaren Kristoffer Karlsson fick jobba hårt, både med avblåsningar och kortvisande. 

Och han skötte det på ett lysande sätt enligt Häcken-tränaren ”Paco” Johansen.

– Jag har varit lite kritisk till domarna i tidigare matcher, så jag vill ge stor kredd till domarteamet i dag. Det är ett våldsamt tryck på arenan och lätt att döma fel, vi har fått några såna mot oss. Men i dag tycker jag det var en hög standard. Så stor kredd till dem, säger han på presskonferensen. 

Jens Askou höll inte alls med. 

– Nej, jag förstår varför du tycker att domarna var bra. Vi är det lag som fått klart mest frisparkar mot oss, samtidigt med gula kort och två-tre avstängningar redan. Kanske för att vi spelar med en intensitet som man inte har sett i allsvenskan förr. Men alla måste se det, jag tycker inte alls vi spelar över gränsen. 

IFK Göteborgs tränare Jens Berthel Askou och Häckens tränare Pål Arne Johansen.

”Det ska vara straff”

Det reagerade Johansen på.

– Jag vet inte, Jens… Det är flera smällar i dag där jag tycker att ni spelar lite över gränsen. Tacklingen på Jacob Barret Laursen efter två minuter, den skadar honom direkt. Jag tycker det är viktigt att domarna sätter stopp för sånt. Likadant den första tacklingen på Zeidane Inoussa, det är tydligt, tufft spel. Det är viktigt att domarna slår ner på det. 

Askou, spelarna och större delen av hemmapubliken reagerade starkt på en situation i den andra halvleken där Even Hovland slängde sig och täckte ett skott med armen.

– Senast mot Norrköping gjorde domaren ett stort fel. Vi fick straff mot oss, men skulle haft frispark med oss. I dag skulle vi haft straff, Hovland slänger sig och blockerar ett skott med armen. Det ska vara straff. Vi måste fortsätta, förr eller senare kommer vi ha marginalerna med oss, säger Askou.

Avböjde att prata med media

Blåvitts Arbnor Mucolli höll dock inte med sin tränare.

– Jag såg den precis i repris nu. Hovland gör allt han kan för att hålla armarna inne mot kroppen. Jag vet inte, men jag tycker inte det är straff. Det är bra sett av domaren. 

Domaren Kristoffer Karlsson avböjde att prata med media efter matchen.