Svenske tränaren utvisad – stoppade spelare på planen

Svenske tränaren utvisad – stoppade spelare på planen
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/14b51f22-7151-45a4-80e9-e6776a2b2c78?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=779c4cf430297fc2e4be27cd31be3bddb9eee62d

Publicerad 22.23

Janne Jönsson sprang in på planen.

Han fick rött kort i Stabaeks match mot Vålerenga.

– Jag gör inget dåligt, säger Jönsson till VG.

Janne Jönsson, 63, har en gedigen tränarkarriär. En karriär som nu har tagit honom till Norge. Där tränar Jönsson Stabaeks damlag i Toppserien, och Stabaek mötte Vålerenga under tisdagskvällen.

Jönsson stal definitivt rubrikerna från matchen.

”Krockade med honom”

När Stabaek jagade kvittering under tilläggstiden klev svensken in på planen och stoppade Vålerengas Karina Saevik som var på väg fram med bollen.

Jönsson fick rött kort för tilltaget.

– Jag vet inte om han trodde att bollen var ute, men han sprang i alla fall in på planen så att jag krockade med honom, säger Saevik till TV2.

Ville få i gång spelet

För VG förklarar Jönsson varför han sprang in på planen.

– Bollen är ute och den är nära där jag står. Jag försöker få tag i bollen för att vi ska kasta ett snabbt inkast. Hon vet att den har varit ute och det blir en kollision. Det är inget våldsamt, säger Jönsson.

Tv-bilder från matchen visar också hur han försöker försonas med domarteamet genom att krama fjärdedomaren.

– Jag bad fjärdedomaren om ursäkt, för jag ska så klart inte vara inne på planen. Då blir det rött kort. Jag gör inget dåligt, jag vill bara få i gång spelet, säger Jönsson.