Calhanoglus syrliga svar efter hatet: ”Alltid lugn”

Calhanoglus syrliga svar efter hatet: ”Alltid lugn”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/7a49d2b8-d03a-411d-97a7-817febed29b4?fit=crop&format=auto&h=263&q=50&w=614&s=e56aac02abf516080324cd05106e5d8f0ecaa8f2

Publicerad 15.04

Interspelarna firar med fansen, Lucas Vazquez jämförs med Cafu och Rodrigo De Paul med David Beckham.

Här är dagens Europa Calling.

Firandet: Inter firar 20:e scudetton – Calhanoglus pik

Den blåsvarta delen av Milano har firat vilt under natten till tisdag, efter att Inter säkrade sin 20:e Serie A-titel via en derbyseger mot AC Milan under måndagskvällen.

Och spelarna har onekligen deltagit i firandet. Sent i natt vid Duomo di Milano, den stora katedralen i staden, så var det flera spelare som hängde med och deltog i supportrarnas firande. Nicolo Barella och Federico Dimarco agerade capos från balkongen. Och bland andra Denzel Dumfries var nere och firade på marknivå också.

Federico Dimarcos Instagram.

En Interspelare som hamnat i en hel del fokus under säsongen är Hakan Calhanoglu, som lämnade Milan för rivalen Inter 2021. En flytt som inte gått hem väl hos flera Milanfans. Trots allt har Calhanoglu, sedan flytten, upprepat fått ta emot hat och hån från svikna ”Rossoneris”.

Calhanoglu svarade under måndagsnatten på allt med en bild på Instagram, där han står med ligabucklan. Med hörlurar och arga Milanfans i bakgrunden.

”Alltid lugn, alltid tålmodig, alltid fokuserad och nu belönad”, skriver Calhanoglu i inlägget.

Liknelsen: Rodrigo De Paul = David Beckham?

Den argentinske mittfältaren Rodrigo De Paul, 29, dyker allt som oftast upp med en ny frisyr när det vankas match med hans Atlético Madrid.

Men finns det en tanke bakom frisyrerna? En tanke att kopiera en viss David Beckham?

Trots allt mönstrade den engelske fotbollsikonen liknande frisyrer under sin aktiva karriär som De Paul fått för sig att ha på sistone:

Atléticostjärnan har kommenterat liknelsen.

– Jag älskar Beckham som spelare, han var en fantastisk spelare, han markerade en era och spelade på min position. Stilgrejen handlar med om sociala medier, men jag har inget emot om jag jämförs med honom, säger De Paul till Marca.

Trotjänaren: Real Madrid vill förlänga med ”Cafucas”

Jude Bellingham må ha gjort det avgörande målet i söndagens 3–2-seger i El Clásicot mot Barcelona.

Men Real Madrids stora förgrundsfigur, totalt sett, var ändå han som spelade fram till engelsmannens mål.

Lucas Vazquez, 32, ordnade 1–1-straffen, satte 2–2-målet och spelade som sagt fram 3–2-målet.

Och hyllades – unisont och rejält – av lagkamraterna efter matchen.

Ja, smeknamnet ”Cafucas” har blivit en snackis efter spanjorens senaste bravader. En passning till den brasilianska högerbacksikonen Cafú.

Och Cafú själv gillar liknelsen.

– Det är ett nöje att de kallar Lucas Vazquez för ”Cafucas” i min ära, säger han till Marca.

Den Madridfostrade högerbacken, som köptes tillbaka från Espanyol 2015, har ett kontrakt som går ut i sommar.

Efter söndagens seger var han fåordig gällande hans framtid i klubben.

– Det är för tidigt att veta vad som ska hända. Vi får se, sade Vazquez, enligt Relevo, efter söndagens match.

Real Madrid uppges i alla fall veta vad de vill.

Enligt både Relevo och AS ska ”Los Blancos” vara redo att förlänga kontraktet ytterligare ett år med högerbacken, som agerat backup till Dani Carvajal under säsongen. 32-åringen ska också själv vara sugen på att fortsätta i klubben.

Utbrottet: Ramazanis svordomskavalkad

Den tidigare Manchester United-talangen Largie Ramazani, 23, behövde bara 18 minuter från sitt inhopp till att han skramlat ihop två gula kort i Almerias 1–2-förlust mot Villarreal.

Och det råder ingen tvekan om att belgaren var arg över utvisningen.

Ramazani ska, i spelargången efter matchen, ha svurit upprepat åt domare Miguel Angel Ortiz Arias.

Med variation.

k**huvud, f*tta och idiot, samtliga ackompanjerade av ett inledande ”f*cking”, ska bland annat ha yttrats till domaren i en ilsken kavalkad av svordomar.

Olyckligtvis för Ramazani kunde domare Ortiz nog med engelska för att notera allt detta i domarrapporten. Något som lär innebära att den 23-årige belgaren blir avstängd i mer än en match.

Citatet: Bordeaux-tränaren Albert Riera uppges gett spelare en örfil

– Vad som händer på planen stannar på planen. Vad som händer i Las Vegas stannar i Las Vegas.

Bordeaux-tränaren, tillika före detta-Liverpoolspelaren, Albert Riera fick på presskonferensen frågan om han faktiskt hade örfilat en St Etienne-spelare i spelargången efter helgens förlust i Ligue 2. Något som bland annat RMC Sport rapporterat att han gjort.

Riera tog över ett krisande Bordeaux mitt under säsongen, men har inte fått det att lyfta än så länge. Den klassiska klubben ligger på en blygsam 14:e plats i den franska andradivisionen.