”En tung förlust var det, utan tvekan…”

Publicerad 06.28

NEW YORK. Nej, det hände igen…

New York Islanders lyckades på känt vis tappa 3-0-ledning i nattens andra andra duell mot Carolina och ligger nu under med 2-0 i serien.

– Utan tvekan en tuff förlust, men vi har nu inget annat val än att åka hem och ladda om, säger coachen Patrick Roy.

Följ ämnen

Det har ju tyvärr varit ett genomgående tema under säsongen för Long Islands hockeyhjältar.

Tappade ledningar.

Men nu är det slutspel och Patrick Roy står i båset, så när de redan i början av andra perioden i match två mot Carolina i Raleigh gick upp i 3-0-ledning fanns det förhoppningar om att de skulle kunna stänga ner sin motståndare.

Men nej.
Teuvo Teräväinen reducerade tretton minuter in samma period och Seth Jarvis tio minuter in i tredje.

Sedan kom den brutala kallduschen.

Efter 17.45 lyckades suveräne finländaren Sebastian Aho kvittera – och bara nio sekunder senare gjorde Jordan Martinook 4-3.

Godnatt för Islanders – och godnatt igen när Jake Guentzel satte 5-3 i tom kasse.

– Det handlar dock om mer än vad som hände de där sista minuterna. Redan när vi hade skaffat oss 3-0-ledning gav vi bort momentum och slutade vinna närkamper, säger coachen Patrick Roy.

– En tung förlust var det, utan tvekan, men vi har nu inget annat val än att åka hem och ladda om. Vi måste vinna nästa match.

Roy deppade.

Ja, blir det inte seger hemma i UBS Arena natten till fredag hamnar Islanders i omöjligt 0-3-underläge i serien.

Smålänningen Pierre Engvall noterades för en assist för gästerna.