Brynäs stormar mot SHL – efter Djurgårdens kollaps

Uppdaterad 20.57 | Publicerad 20.49

Djurgården är nere för räkning.

Brynäs har 3–0 i matcher i den hockeyallsvenska finalen och är nu en seger från SHL.

– Vi ska hit och vinna på tisdag igen, säger Simon Bertilsson till Sportbladet.

Följ ämnen

Efter två raka förluster i Gävle välkomnades Djurgårdens spelare av ett mäktigt tifo hemma på Hovet.

– Man blir rörd. Det är få förunnat, sa Linus Klasen om stödet.

Men inte ens det hjälpte.

Trots spelmässigt övertag och ledning 1–0 efter första perioden blev det förlust.

Igen.

Kollaps

I andra perioden kontrade Brynäs sönder Djurgården och tre otippade målskyttar – Oliver Tärnström, Jordie Benn och Noel Nordh – klev fram innan Tyler Vesel utökade Brynäs ledning till 4–1.

– Vi är effektiva och gör bra saker. Vi började inte matchen så bra, men vi steppade upp i andra, säger Simon Bertilsson i TV4 Play.

En seger från SHL

Brynäs vann till slut med 6–3 och har nu ”matchboll”.

En seger till och man är tillbaka i SHL.

Inget lag i vare sig SHL eller hockeyallsvenskan har vänt ett underläge 0–3 i matcher.

– Men det är först till fyra som gäller. Vi har en match kvar att vinna och det är den är svårast, säger Bertilsson.

Nästa match spelas på tisdag, även den på Hovet.