Frälste Malmö FF i slutminutera

Fjärde raka 1–0-förlusten för tappert VSK

Uppdaterad 19.27 | Publicerad 19.23

MALMÖ. Västerås blev första lag att rubba Malmö FF.

Men till slut fick nykomlingen och storspelande målvakten Johan Brattberg ge sig.

Det var förstås poängkungen Sebastian Nanasi som frälste sitt MFF – men med ett misstänkt offsidemål.

Följ ämnen

Norrköping åkte dit med 1–5, Hammarby hade inte en chans och Värnamo blev utklassade.

I stället var det nykomlingen Västerås, med tre raka 1–0-förluster, som blev första lag att bjuda Malmö FF på riktigt motstånd i år i allsvenskan – i Malmö till på köpet.

Henrik Rydström valde att starta med en trebackslinje för första gången i årets allsvenska och den verkade vilsen från början. VSK, som inte verkar rädas någon motståndare i sin allsvenska comeback, skapade ett par heta lägen redan de första tre minuterna som MFF med möda redde ut.

MFF åt in sig i matchen och hade ett par fräsande eller tunga skott som Johan Brattberg, bäst på plan i sin allsvenska debut för Västerås, kunde rädda.

– De gör det jävligt svårt för oss. Men det visste vi på förhand så det kommer inte som någon överraskning. De har gjort en mycket bra första halvlek. De spelar man-man och pressar högt. När de sätter det blir det svårt också för ett topplag som oss, sa Pontus Jansson i pausen till Discovery.

Henrik Rydström var inte alls nöjd.

– Med lite flyt hade vi kunnat ha ledningen. Ibland tittar jag och ledarkollegorna inte så mycket på resultatet. Vi har en standard som vi tycker vi ska nå upp i varje gång, i fråga om kommunikation., kroppsspråk och löpvillighet. Idag har detta inte att varit på den nivån jag tycker att det ska vara, sa MFF-tränaren.

Utbuade med en kvart kvar

VSK-målvakten Brattberg fortsatte gäcka Erik Botheim och Sebastian Nanasi i början på andra halvlek.

Redan i den 57:e minuten gjorde MFF två byten: skyttekungen Isaac Kiese Thelin och unge Adrian Skogmar ut, Oliver Berg och Gabriel Busanello in.

Men det var VSK som kom allt närmare ett ledningsmål i mitten av andra halvlek.

Me den kvart kvar buade hemmapubliken ut sitt lag när Botheim, i anfall, slog en längre boll hem till Pontus Jansson i stället för att gå framåt.

Då satte MFF in forceringen.

Brattberg stod för en ny parad, denna gång i kategorin fantomräddning, när han i den 78:e minuten, stoppade både en fin nick på hörna av Derek Cornelius och Sören Rieks avslut på returen.

Men i den 82:a minuten fick Brattberg och VSK ge sig. Sebastian Nanasi stod för ett solonummer där han lurade/dribblade bort tre-fyra VSK:are och avslutade med att placera in segermålet bakom en skymd Brattberg.

Nanasi har därmed gjort poäng i samtliga sina tävlingsmatcher i år, såväl allsvenskan som i cupen.

Men repriserna visar att det var Botheim som i misstänkt offsideläge såg ut att skymma VSK-målvakten.

– Är han framför Brattberg där så är det definitivt offside, säger Discoverys expert Anders Andersson.