Daniel Anderssons svar på Cetinkayas utspel

Daniel Anderssons svar på Cetinkayas utspel
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/e878058b-065a-45ee-8e49-ccff7e48260b?fit=crop&format=auto&h=263&q=50&w=614&s=7c58f9c6f6f95f5940bd13a8aa2dd6cd30aa7df2

Rydström: ”En bransch som behöver granskas”

Publicerad 16.39

MALMÖ. Hasan Cetinkaya påstår att Daniel Andersson skrattar åt granskningen av honom.

Det dementerar nu MFF-bossen.

– Klart att jag inte skrattar åt en granskning, säger han.

Expressens och Fotboll Sthlm:s granskning av Hasan Cetinkaya och hans agentur HCM har fått flera ringar på vattnet.

När Hasan Cetinkaya i Fotbollskanalen i tisdags gav sin första intervju efter anklagelserna fick han frågan om hur många klubbar som hört av sig efter granskningen svarade han:

– Jag pratar bara med Malmö FF i Sverige. Jag har inte kontakt med andra klubbar i Sverige förutom Malmö. För det är min klubb liksom och den klubben jag hjälper mest i Sverige. Jag pratar med Daniel (Andersson). Han skrattar åt det. Han vet precis vem jag är, vilka jag jobbar med och vilken nivå.

Hasan Cetinkaya har slagit tillbaka mot granskningen.

”Spinner inte på en artikel som spinner på en…”

När Sportbladet fångar upp Daniel Andersson på väg genom mediecentret på stadion i Malmö efter dagens träning frågar vi honom om det stämmer, som Cetinkaya säger, att han skrattar åt det.

– Det är väl klart att jag inte skrattar åt en granskning, säger MFF-sportchefen korthugget.

Vad tänker du om att han säger så?

– Jag kommer inte ens kommentera det. Jag kommer inte spinna på en artikel som spinner på en artikel som spinner på en artikel. Jag släpper den, säger han och går iväg.

Daniel Andersson dementerar att han ”skrattar” åt granskningen.

Rydström: ”Branschen behöver granskas”

MFF har närmare tio spelare från HCM:s stall och när Expressen frågade Andersson dagen efter granskningens publicering om de kommer att fortsätta samarbeta med HCM svarade han:

– Vårt samarbete har alltid fungerat bra men som med alla andra får man vara vaksam. Det är klart att vi kommer vara extra noga med alla agenturer vi arbetar med och höra vad det finns för granskningar kring det så att man är på tårna och inte går fel.

Rydström: ”En bransch som behöver granskas”.

MFF:s tränare Henrik Rydström:

– Jag litar på Danne, Ola (Toivonen) och Malmö FF och de relationer vi har med rådgivare och agenter. Jag tycker att det är bra att det granskas och det är väl en bransch som behöver det.