Norska stjärnans tvärvändning:

Norska stjärnans tvärvändning:
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/df8394cd-24ac-4c1f-818f-e0e35fbf0f9c?fit=crop&format=auto&h=709&q=50&tight=true&w=945&s=d82091dc13af1fd7ebc0e27b6eda5f8d9e18aa07

Uppdaterad 10.26 | Publicerad 10.25

Tidigare i veckan rapporterades att Kristine Stavås Skistad fortsätter att nobba landslaget.

Nu är tvärvändningen ett faktum.

– Jag har bestämt mig för att gå med i landslaget i år, säger hon till NRK.

I flera år har sprintstjärnan Kristine Stavås Skistad stått utanför det norska längdlandslaget. Tidigare i veckan rapporterade VG att 25-åringen tackat nej igen.

Så är det alltså inte.

– Jag satt hemma i soffan och såg VG publicera att jag tackar nej till landslaget. Jag undrar var de får infon ifrån, för nästa gång tror jag att de får kolla med mig innan de lägger ut bara rör, säger Stavås Skistad till NRK.

Även om hon nu är tillbaka med landslaget kommer hon fortsätta med sin tränare Lage Sofienlund.

– Vi kommer att fortsätta på Konnerud och göra precis som tidigare. Så ur sportsligt håll blir det precis som tidigare år, men jag får bidra lite till landslaget på marknadssidan och förhoppningsvis står Norge bättre rustat inför nästa säsong, säger hon.

”En fantastisk nyhet”

Hos det norska landslaget har beskedet mottagits med stor glädje. Sprintstjärnan var enda norska att vinna en tävling under vintern och är en av guldfavoriterna inför sprinten i hemma-VM i Trondheim nästa vinter.

– Det är en fantastisk nyhet att Kristine kommer tillbaka till längdlandslaget. Vi har haft väldigt bra samtal den senaste tiden. Det har varit en öppen och ärlig process, där vi även hittat utrymme för anpassningar kring Kristines behov under VM-säsongen. Nu kan vi tillsammans fokusera på vad som ska hända i Trondheim i februari/mars med skid-VM på hemmaplan, säger general manager på norska skidförbundet, Cathrine Instebö.

Skistad slog igenom 2019 när hon tog sig till semifinal i VM i Seefeld. Säsongen som var tog hon elva pallplatser, fem segrar.