Felix Rosenqvist om pengarna

Felix Rosenqvist om pengarna

Felix Rosenqvist vann 250 000 dollar – de ska gå till höstens bröllop. Nu jagar han nästa pallplats och poäng i IndyCar.

– Long Beach är den bana jag är minst orolig för, säger han.

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist i IndyCar ( IndyCar)

Tredjeplatsen i $1 Million Challenge på The Thermal Club i Kalifornien  satt bra för nyförlovade Felix Rosenqvist. Han körde in runt 2,5 miljoner kronor – och pengarna ska gå till höstens stora begivenhet.

– Det blir bröllop i september och det är dyrt att gifta sig, skrattar han.

Den insatsen är nu lagd åt sidan, men Rosenqvist är ändå positiv inför helgens stadslopp i IndyCar. Han var snabb redan under premiären i St Petersburg och även om han inte fick några poäng för tredjeplatsen senast så gav det honom ett bättre självförtroende. Nu är han sjua i IndyCar och tillsammans med det nya teamet Meyer Shank Racing har han överraskat.

– Hela teamet har gjort ett bra jobb så här långt, och vi har lärt oss mycket under inledningen av säsongen, säger Felix Rosenqvist.

– Nu är vi tillbaka i det ordinarie mästerskapet med ett vanligt tävlingsformat, och vi är mycket bättre förberedda nu än vi var för en månad sedan. Vi tror att vi har ett bra paket för Long Beach, en stadsbana precis som St. Pete, och goda chanser att fortsätta på den inslagna vägen.

Felix Rosenqvist: Hittat en bra balans

Hans team har ett tekniskt samarbete med Andretti Global, där Marcus Ericsson numera tävlar. Det teamet var etta och tvåa på banan i fjol, medan Ericsson var trea.

Rosenqvist, som kvalat in i första startled vid årets två första tävlingar, har tagit sig till det sista kvalsegmentet “Fast 6” vid två tillfällen de tre senaste åren och känner sig trygg.

– ​​Det har varit en väldigt problemfri inledning. Vi har fått en bra relation, jag och teamet, även på ett personligt plan och det är viktigt i ett mindre stall, säger han.

– Jag känner att jag har hittat en bra balans. Mår bra i livet, trivs bra på banan med både teamet och bilen.

Även Marcus Ericsson och Linus Lundqvist står på startlinjen i helgen. Ericsson stod på pallen på Loncg Beach i fjol.

TIDSSCHEMA

Alla angivelser avser svensk tid

NTT INDYCAR SERIES | Rd. 2

Acura Grand Prix of Long Beach

Streets of Long Beach (USA)

Fredag 19 april

Fri träning 1: 23.50-01.05

Lördag 20 april

Fri träning 2: 17.25-18.25

Kval: 20.25-21.55

Söndag 21 april

Warm-up: 18.00-18.30

Race (85 varv): 21.45

Du kan följa helgen på V Sport Motor, Viaplay eller Indycarlive.com

Mer intresserad av F1? Det är sprint i helgen och du följer passen i F1 Live, från sprintkval till GP med mina livekommentarer.

Här hittar du fakta och statistik inför helgens race, F1 i Kina.

Här kan du också lyssna på vår F1-podd Plattan i Mattan där vi snackar om Mercedes kräftgång, hur länge Williams ägare har tålamod och Fernando Alonso. Bland annat.