Utreder brott efter Portsmouths vilda firande

Utreder brott efter Portsmouths vilda firande
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/147465a0-4a7f-4b14-b15f-8a0fd6af8810?fit=crop&format=auto&h=264&q=50&w=615&s=07bd032a71e9f723911c0327c84bcb0968876881

Publicerad 00.52

Portsmouth är klart för uppflyttning till Championship.

Spelarna anslöt till fansen för att fira – och det gick vilt till.

Nu utreder polisen stöld, skadegörelse och rasistiska förolämpningar efter våldshandlingar, enligt Daily Mail.

Tusentals fans stormade Fratton Park när Portsmouth i tisdags blev klara för Championship, för första gången på tolv år. Senare in på natten samlades supportrar och spelare på puben O’Neills i Southsea – som vandaliserades.

På sociala medier syns hur en spelare håller tal till fansen, medan en medspelare blottar sig. Omkring 300 personer ska ha befunnit sig i och kring lokalen.

I kölvattnet av festnatten har polisen inlett utredning efter flera rapporter om stöld, skadegörelse och rasistiska förolämpningar. Några gripanden har inte gjorts.

– Vi utreder oordning som inträffade i Portsmouth i tisdags kväll efter fotbollen. Vi började få samtal strax före 23.00, sade Hampshirepolisen i ett uttalande i går.

Firandet blev sannerligen vilt efter Portsmouths uppflyttning.

”En möjlighet att begå tanklösa våldshandlingar…”

Skadegörelse ska också ha skett på minst en annan bar i området. Polischefen Paul Markham kommenterade händelserna:

– Portsmouths seger mot Barnsley igår kväll var ett fantastiskt ögonblick för klubben och för staden, och ett ögonblick som alla med rätta ville fira. Tyvärr såg ett litet antal personer detta som en möjlighet att begå tanklösa våldshandlingar och skadegörelse som en del av de bredare firandena.”

Två matcher återstår av League 1 och Derby County ser just nu ut att ta den andra direktplatsen upp till Championship.