Hammarby riskerar ödslig hemmapremiär

Hammarby riskerar ödslig hemmapremiär
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/afaad6b9-60c3-4d5f-a495-d50c362817f7?fit=crop&format=auto&h=607&q=50&w=1417&s=12e1ba35716ec81c0b59f23b22643cf1a6ebaec0

Publicerad 15.28

På söndag spelar regerande mästarinnorna Hammarby hemmapremiär mot Brommapojkarna på Tele2 arena, men arenan riskerar att eka tomt.

Med tre dagar kvar är bara 3 355 biljetter sålda.

– Då kan man ju nästan spela här, säger landslagsbacken Jonna Andersson.

För tredje året i rad flyttar Hammarby sin hemmapremiär i damallsvenskan från Kanalplan till Tele2 arena. För motståndet står Brommapojkarna som tog en poäng mot Linköping i premiäromgången.

– Det är ett bra lag, de gjorde det bra i premiären, så det kommer bli en tuff match men det är otroligt skönt att få spela på Tele2. Där vet vi att vi är starka och har ett starkt stöd, säger lagkapten Alice Carlsson. 

Men frågan är hur stort stödet blir. Med tre dagar kvar har de sålt strax över 3 000 biljetter till matchen. På en arena som tar in nästan tio gånger så mycket.

– Om det bara är typ 3 000 så är det klart att då kan man ju nästan spela här liksom, säger Jonna Andersson där hon står på ett regnigt Kanalplan efter avslutat pass.

– Jag hoppas ju att det rasslar till lite och kommer upp lite i biljettantalet.

Krockar med herrarna

En sak som ställer till det är att Hammarbys herrar spelar samma eftermiddag, borta mot Häcken. 

– Men den arenan tar inte hur många som helst heller så resten som är kvar här hoppas jag kommer och stöttar oss, säger Alice Carlsson. 

En annan faktor som kan spela in är att nästa match på Tele2 arena inte är så långt borta. Redan den 4:e maj väntar Stockholmsderby mot Djurgården. 

– Det är klart att vi har ett bra år bakom oss. Både med cupen och guldet så då vill man ju ändå att folk ska komma dit oavsett vilka det är vi möter, säger Jonna Andersson.

Hyllar supportrarna

I bortapremiären hade Hammarby ett följe på närmare 1 000 personer.

– Vilket är helt otroligt och det är 3 000 som är sålda bara nu, så det är ju ändå en fantastisk siffra med damallsvenska mått. Egentligen så är det det jag försöker jämföra med, säger sportchef Johan Lager och fortsätter:

– Och jag menar förra året hade vi 4 000 i publiksnitt. I genomsnitt. Jag tror att vi slog två herrallsvenska lag och nästan alla i superettan. Vi slog ju alla herrsporter för övrigt: basket, handboll, innebandy.

Matchen mot Brommapojkarna spelas 13.00 på söndag.