Efter storförlusten: Slut på semestern

Efter storförlusten: Slut på semestern
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/8ba687ff-9ea3-48bf-915e-3857a9c33885?fit=crop&format=auto&h=263&q=50&w=614&s=a54fcc44bb28ffb276dd0246365bc8a30b503d87

Uppdaterad 12.38 | Publicerad 12.37

Tre insläppta mål på åtta minuter och utbytt.

Viktor Andrén och hela Djurgården hade en tuff kväll i Brynäs överkörning.

– Nu är semestern över slut, säger Viktor Andrén.

Djurgården var chanslösa mot Brynäs i den första kvalfinalen. Seriesegraren från grundserien vann med 6–2 och satte i högsta växeln direkt.

– Det var förväntat, det var vi som inte var redo helt enkelt. Det är ingen tillfällighet att de tog hem grundserien och gått som de gått i slutspelet. Jag tycker inte vi borde blivit överraskade, säger Viktor Andrén.

Såväl Andrén som stjärnan Linus Klasen undvek att prata med media efter storförlusten. Efter förmiddagsträningen under torsdagen hade de hunnit reflektera.

Hur hårt sätter sig en sån här smäll i huvudet?

– Ingenting, iallafall inte för mig. Hoppas inte den gör det för någon annan heller. Det är först till fyra som gäller. Det är långt ifrån klart det här, säger Klasen.

Andrén blev utbytt mot Hugo Hävelid efter att ha släppt in tre mål på åtta minuter. Efter matchen var Mikael Holmqvist tydlig med att Andrén står i match två.

”Jag behöver vara lite mer ifred”

Är du redo att stå imorgon?

– Absolut, jag har själv kollat på saker i går och i dag. Jag är helt klart redo för matchen i morgon. Mitt jobb är att stoppa alla puckar som kommer emot mig, ibland gör jag inte det. I går blev det tre mål på åtta minuter och min match var över. Det är klart jag kan ta puckar, en dag som i går inte. I dag är det en ny dag, säger han.

Efteråt ville Andrén vara för sig själv.

– Jag behöver kvällen till att lugna ner mig. Sen kollar vi på det här på morgonen och diskuterar mest. Det är inte så mycket att kolla på egentligen. Vi går ut och nöter lite på isen. Jag behöver vara lite mer ifred och sova på saken.

Tron finns där i Djurgårdenlägret, men en upprepning av gårdens matchstart får inte ske.

– Vi måste upp alla, på alla bitar, säger Klasen.