Lindberg matchhjälte när Häcken tog första trean

Publicerad 20.52

Det tog tre omgångar, men BK Häcken har nu tagit sin första trepoängare för säsongen.

Det efter att Julius Lindberg skickade in det avgörande 4–3 målet hemma mot Brommapojkarna.

Följ ämnen

Ställningen var 3–3 när Mikkel Rygaard såg till att spela fram lagkamraten Julius Lindberg. Lindberg fick bollen strax innanför straffområdet och skickade sedan in den i det nedre vänstra hörnet bakom BP-målvakten Lucas Bergström. Ett mål som innebar 4–3 för hemmalaget.

Nickade in ledningen

Ja, det var både en svängning och målrik tillställning som utspelade sig på Hisingen. Redan efter 35 minuter hade matchen bjudit på fyra mål. Det första kom efter redan tre minuter.

Zeidane Inoussa hade sett till att fixa en frispark högt upp på Brommapojkarnas planhalva. Med en hårt slagen frispark från Lindberg behövde Simon Gustafsson inte anstränga sig särskilt mycket för att nicka in 1-0-målet.

Ilska hos hemmalaget

Hemmalaget hade dock kunnat ta ledningen redan innan Lindbergs mål. I den 64:e minuten klackade Julius Lindberg bollen snett inåt bakåt mot lagkamraten Amane Romeo som vräktes omkull av Brommapojkarnas Ludvig Fritzson. Hemmalaget sträckte armarna i luften i protest mot att situationen inte ledde till en straff för de gulsvarta.

Laget behövde dock inte misströsta för bara fem minuter senare kom 4–3 och Häcken vann därmed sin första match för säsongen.