Hands räddade poäng för Manchester United

Hade millimetrarna med sig

Publicerad 20.36

Bournemouth sköljde över Manchester United.

Men en olycklig hands och en säker Bruno Fernandes från straffpunkten räddade 2–2 åt United.

Och på slutet hade man millimetrarna på sin sida.

Följ ämnen

Manchester United hade det länge tufft borta mot Bournemouth.

Väldigt tufft.

Hemmalagets skyttekung Dominic Solanke gav Bournemouth ledningen efter 16 minuter. Visserligen kvitterade Bruno Fernandes efter en halvtimmes spel men det skulle vara Bournemouth som gick till pausvila i ledning tack vare Justin Kluiverts fullträff i 36:e minuten.

Bruno Fernandes.

Och Bournemouth hade bud på mer och tvingade Andre Onana i Manchester Uniteds mål till flera räddningar.

Upp på armen

Men Manchester United skulle få en hjälpande hand, bokstavligen.

Kobbie Mainoo sköt ett skott som styrdes via en motståndare och vidare upp på Adam Smiths arm och United fick straff. Där var Bruno Fernandes säkerheten själv när han satte 2–2 i den 65:e minuten.

Straff eller frispark?

På tilläggstid satte nog de flesta United-supportrarna hjärtat i halsgropen. Till synes på straffområdesgränsen hade Willy Kambwala ner Ryan Christie. Domaren pekade först på straffpunkten men efter en flera minuter lång VAR-granskning ändrades beslutet till frispark.

– Jag vågar inte uttala mig. Det är otroligt svårt att se om det är på linjen eller utanför linjen, säger Viaplays expert Martin Åslund i sändningen.

En frispark som gick i muren av Enes Ünal och matchen slutade 2–2.

Det blev också slutresultatet och för United är det fjärde raka ligamatchen utan seger.