Galen vändning på stopptid – hattrick av 17-åringen

Uppdaterad 16.59 | Publicerad 16.56

Monica Jusu Bah och Felicia Schröder jublar.

Häcken var på väg mot en överraskande förlust.

Men med två blixtsnabba mål på tilläggstid vann man med 4–3 hemma mot Norrköping.

Stor hjälte blev Felicia Schröder med hattrick och det avgörande målet på sin 17-årsdag.

Det såg sannerligen illa ut för IFK Norrköping.

Norrköping hade gjort två mål på två minuter, varav ett drömmål av Wilma Leidhammar tidigt i den andra halvleken, och vänt till 3–2.

Guldfavoriten Häcken fick i stället jaga kvittering och den jakten pågick länge och väl.

Till slut gick det vägen, men det satt långt inne.

Clarissa Larisey satte 3–2 i den 94:e minuten efter ett missförstånd i Norrköpingsförsvar.

Men Hisingslaget var inte klar där.

För i den 96:e minuten höll sig Felicia Schröder framme för tredje gången i matchen när hon rullade in slutresultatet 4–3.

En minst sagt bra födelsedag för supertalangen som fick fira sin 17-årsdag på bästa möjliga sätt.

– Fantastisk fotbollsspelare. Jag är inte förvånad. Jag tror att hon är en framtida landslagsspelare och hon visar upp det i många stunder i dag, säger Häckens tränare Mak Lind i Viaplay.

I Stockholm vann Djurgården hemma mot nykomlingen Trelleborg. Mittfältskuggen Therese Åslund satte 1–0 i första halvlek och det japanska nyförvärvet Shinomi Koyama fastställde slutresultatet till 2–0 i andra halvlek.