Rönnbergs ilska efter förlusten: ”Respektlöst”

Rönnbergs ilska efter förlusten: ”Respektlöst”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/10340822-35c8-4104-befe-0fbad921d2fc?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=da783df20ed711edd5e3a49affcdf3813b69e1bb

Uppdaterad 23.27 | Publicerad 23.21

Frölundas backpjäs Tom Nilsson lämnade semifinalrysaren mot Skellefteå skadad.

Efteråt var Frölundas tränare Roger Rönnberg allt annat än nöjd med Oscar Lindbergs agerande.

– Jag tycker att det är fruktansvärt onödigt, säger Rönnberg i TV4 Play.

Följ ämnen

Situationen inträffade i slutet av tredje perioden. Tom Nilsson hade precis avlossat ett skott och slappnat av när Skellefteås Oscar Lindberg knuffade till honom varpå Nilsson brakade in i sargen.

Frölundabacken fick rejält ont och kunde inte spela vidare.

–  Det är en ganska svag bedömning för det är en väldigt respektlös grej som vi inte ska ha i svensk hockey. Det är en crosschecking i ryggen när situationen är över, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Jämför med Martinsson

Han tar upp Växjös Eric Martinssons matchstraff mot Rögle i torsdags som ett jämförande exempel.

– Jag såg Eric Martinsson åka ut för en liten knack i vaden mot Rögle. Jämfört med det är det bra mycket värre våld i det här och skaderisk. Vi får se om alla de här nämnderna och råden vi har i svensk hockey tar upp det här, men ofta blir det inget om det inte blir något i matchen, säger Rönnberg.

Han utvecklar:

– Jag tycker det är fruktansvärt onödigt. Jag har stor respekt för Oscar Lindberg, han är en av seriens bästa spelare och ska inte behöva hålla på med sådant där.

Han får medhåll av TV4 Plays experter Almen Bibic och Staffan Kronwall.

– Jag tar hellre tio Martinsson-slag i vecket än de här som är två meter från sargen. Han utsätter honom för jättefara, säger Bibic.

Skellefteå vann matchen med 7–6 och leder semifinalserien med 3–1.