Hjälte direkt i första matchen – Skellefteå vidare till semifinal

Uppdaterad 21.24 | Publicerad 21.14

Han hade missat de tre inledande matcherna av kvartsfinalen.

När det var dags för den fjärde klev Andreas Johnson fram som målskytt och skickade Skellefteå till semifinal med 4–0 i matcher.

Tre av fyra matcher lagen emellan behövde avgöras på förlängning. När Arvid Lundberg la in 2–0 i tom kasse med knappa tre minuter kvar av period tre stod det klart att så inte skulle bli fallet denna gång.

Skellefteå vann med 2–0 och kunde fira avancemang till semifinal.

Målvakterna briljerade

Matchen mellan Linköping och Skellefteå bjöd på mycket, framför allt en otrolig målvaktsduell där likväl Myrenberg och Söderström briljerade gång på gång. Därför såg också denna match ut att gå till övertid.

Med drygt fem minuter kvar av den tredje perioden såg Andreas Johnson till att ge bortalaget ett övertag som Linköping inte skulle hämta igen. Det när han bröt in framför kassen och kunde skicka upp pucken som innebar 1-0 för gästerna. Ett mål som blev avgörande, även om gästerna fick in ännu en puck.

Trots ett tappert försök med att åter ta ut Myrenberg så lyckade inte Linköping spräcka målnollan, utan det blev därmed uttåg för de östgötska gänget.