Häckens plan i returen: ”Galna kycklingar”

Häckens plan i returen: ”Galna kycklingar”
https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/686b4dbe-4a99-4cf6-9f70-77bea1643359?fit=crop&format=auto&h=814&q=50&w=1900&s=81573d88a486dace8a87dda2f106c3d660213cf5

Publicerad 15.04

PARIS. Häcken måste vinna borta mot Paris Saint-Germain, annars är Champions League-äventyret över för den här gången.

Men de hoppas att än en gång kunna överraska i Europa.

– Vi får se om det blir en gul buss framför eget mål eller galna kycklingar som pressar högt, säger tränare Mak Lind.

Det är en tuff uppgift som väntar Häcken. De kommer till Parc des Princes med ett 2–1 underläge.

– Vi har väl visat tidigare att vi har vänt matcher mot tufft motstånd. Vi ser att vi har goda möjligheter att gå ut och göra en bra match, säger Filippa Curmark.

Den franska ligatvåan som åkte ut i kvartsfinalen mot Wolfsburg i fjol var i semifinal både 2021 och 2022.

– Jag tror att vi har ett lag som är ganska kaxiga och nästan har tankar på semifinal. Det är i alla fall min tro, att de ska städa av matchen, säger Mak Lind.

”Kan se att de gör bort sig”

I veckan som gått sen mötet på Hisingen har Häcken gått igenom alla tänkbara scenarion som kan uppstå i kvartsfinalreturen.

– Förlängning för dem är en förlust. I läget vi är i nu så är det inte det för oss och jag kan till och med se att de gör bort sig och kanske går för offensivt om vi har ledningen, säger Lind.

Från det första mötet lärde de sig att de kan vara ännu aggressivare i sitt presspel och även om Mak Lind är väldigt sparsam med de taktiska detaljerna inför returmötet tror han inte att taktiken enbart är att parkera bussen.

– Vi kommer behöva göra mål. Jag tror att vi kommer vara väldigt hybrida i hur vi agerar och modiga i sättet vi spelar på, säger Lind och fortsätter:

– Du får se om du får sen en gul buss framför eget mål eller om du ser, jag höll på att säga, galna kycklingar som går upp och pressar. Jag tror det blir en mix av det.

Mak Lind.

Stängde träning

Det märks att det är mycket som står på spel i matchen på Parc des Princes. Till skillnad från förra veckan stänger Häcken sin träning efter 15 minuter för att kunna slipa på de sista detaljerna utan att någon ser.

Svenskorna får klara sig utan Anna Anvegård, som är avstängd, vilket innebär att det kommer bli förändringar i startelvan.

– Vi har varit lite taktiska och smarta. Jag kommer inte kunna gå in på detaljer med vad det är vi ska hitta på men jag hoppas att vi ska överraska lite. 

På den positiva sidan för Häcken gjorde Elma Junttila Nelhage comeback i cupmatchen mot Kristianstad i helgen och Anna Sandberg och Matilda Nildén är tillbaka i truppen.

– Sen får vi se hur mycket och i vilken form. 1–0 innebär en eventuell förlängning, säger Lind.

Häcken-jubel i svenska cupen-mötet med Kristianstad.

Stjärnan tillbaka

För PSG:s del är Lieke Martens skadad, men stjärnan Marie-Antoinette Katoto är tillbaka. Något som glädjer Häcken.

– Det blir till det bättre om du frågar mig, säger tränare Mak Lind.

Faktum var att matchplanen senast involverade Katoto.

– Även om det är en väldigt skicklig fotbollsspelare, så handlar det lite om hur vi spelar och vad vi vill göra. Det kan passa oss lite bättre, så kanske jag får äta upp orden.

Avspark på Parc des Princes är 21.00.