Läckert klackmål av 17-åriga jättetalangen när Rosengård vann

Skånelaget passerar nu Häcken i toppen av tabellen och leder damallsvenskan med två poängs marginal.

Umeå blev ett lätt byte på bortaplan och Rosengård rullade ut sin motståndare större delen av matchen.

Nya stjärnskottet Bea Sprung satte snyggt 1-0 efter en hörna i den 29:e minuten. Emma Berglund nickade först ned bollen till Sprung som avslutade med en klack.

Berglund ökade sedan själv på till 2-0 på nick i den 41:a minuten, återigen efter en hörna från höger där en rörig situation följde och Umeå misslyckades med att rensa undan bollen.

I andra halvlek fastställde Sofie Bredgaard slutresultatet 3-0 när hon vände bort Umeåstjärnan Lisa Dahlkvist och placerade in bollen.

Rosengård är fortsatt obesegrat sju omgångar in i säsongen, med fem segrar och två oavgjorda.

SE OCKSÅ: Seger om Sprung: ”En spelare som kommer växa” (1 april 2022)