Manchester United, Juventus, Manchester United och nu.. Juventus igen? Sommaren 2012 lämnade en 19-årig ungdomsspelare Manchester United efter att hans kontrakt gått ut, inget konstigt i sig. Däremot så sticker laget han skrev på för ut – Juventus a-lag.

Under säsongen 2011-2012 spelade Paul Pogba tre ynka Premier Leaguematcher i Manchester United. Säsongen därefter spelade han 27 Serie A-matcher och åtta Champions Leaguematcher för Juventus. 

Pogba blev världens dyraste spelare

Under Pogbas fyra säsonger i Turinklubben växte han fram till, inte bara en nyckelspelare i Juventus, utan en världsstjärna. En så pass stor världsstjärna att han fick Manchester United att dyrt ångra sitt misstag från säsongen 2011-2012, när klubben fyra år senare gjorde Paul Pogba till världens dyraste spelare när United köpte tillbaka honom för en miljard kronor. En titel som han höll till året efter då Neymar gick till Paris Saint-Germain för 2,2 miljarder kronor.

Nu kan Pogba vara på väg tillbaka till Italien och Juventus, som enligt hans agent Mino Raiola är som hans andra hem. 

– Italien är som hemma för Paul (Pogba). Han skulle inte ha något emot att återvända till Juve, men vi får se vad som händer efter EM, säger Raiola efter Juventus–Milan i torsdags. 

”Paul vill spela på den högsta nivån”

Tillbakaflytten till Manchester United var väldokumenterad redan ett år före den faktiskt ägde rum. Manchester Uniteds plan för mittfältaren var att göra honom till den stora stjärnan som skulle föra klubben tillbaka till den absoluta toppen. Att det har gått riktigt dåligt är en av fotbollsvärldens största sanningar på samma sätt som Manchester United inte längre är synonymt med den absolut högsta nivån längre. 

– Paul vill spela på den högsta nivån, men han kan inte lämna Manchester United om de är i en svår situation, säger stjärnagenten. 

LÄS MER: ”United rear ut Pogba – efter monsterköpet”

LÄS MER: Oväntade uttalandet om Zlatans framtid

LÄS MER: Haaland om United-snacket: ”Det är ju komiskt”