Det var efter 6–1-krossen mot Dijon i franska cupen under onsdagen som PSG-tränaren Thomas Tuchel bekräftade att Neymar kan missa första mötet med Dortmund i Champions League. Brassen har inte spelat sedan 5–0-segern mot Montpellier 1 februari.

– Vi tar beslut match för match. Jag kan inte säga att han till 100 procent kommer spela mot Dortmund, men risken att han missar minskar för varje dag. Vi kommer inte att ta några risker mot Amiens, det är bestämt, säger PSG-tränaren enligt France Football. 

Neymar har hittills den här säsongen missat fyra matcher Champions League på grund av en avstängning och skador. I Ligue 1 har brasilianaren gjort 13 mål och sex assister på 14 matcher, siffror som ger ökad förståelse till varför Tuchel till varje pris vill ha med sin stjärna mot Dortmund. 

– Om jag kunde bestämma själv så skulle han spela varje match, men det är inte möjligt. Vi måste vara försiktiga, vi kan inte riskera en spelares hälsa. Vi har ett ansvar och vi kommer att ta ett beslut med alla på lördag, klubben, läkarteamet och han själv. Det är ett medicinskt beslut, säger Tuchel enligt France Football.