– Vi har tittat på spelare som kan göra skillnad för oss och vi fastnade för John. Han är en jättebra kille som är otroligt bra tränad och vi vill inte göra något som bara är för stunden utan vi vill göra något som passar in hos oss över tid. Han hade en riktigt bra start i Finland men hans poängproduktion har stannat av lite när laget har gått sämre, säger herransvarige Michael Sundlöv om Brynäs senaste tillskott i truppen.

John Persson har spelat SHL-ishockey för såväl Färjestad BK som Mora IK, och var med i det lag som i våras ramlade ur högstaligan när Mora förlorade mot Leksand i Direktkvalet.

Efter det valde den 187 centimeter långa forwarden att flytta till Finland för spel i SaiPa där det blivit 15 poäng (10+5) på 39 matcher. 

Brynäs plockar in Persson på ett kontrakt som sträcker sig även över nästa säsong, men stänger inte dörren för ytterligare värvningar under pågående säsong.

— Vi håller fortfarande öron och ögon öppna för att förstärka laget, det gör vi alltid. Hittar vi något som vi tycker passar oss så kommer vi slå till. Men det måste kännas rätt och ska helst vara något som passar in i vårt lagbygge även för nästa år och inte bara vara något för stunden, säger Sundlöv i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Persson ansluter står det också klart att Brynäs forward Emil Forslund går motsatt riktning, och att han ansluter till SaiPa:

— Emil vill och behöver få spela och han har fått mindre speltid än han har velat här hos oss. Nu får han chansen att visa upp sig och spela mycket ishockey. Vi vill rikta ett stort tack till Emil för hans tid här i Brynäs, säger Sundlöv.