Så spelas allsvenskan i fotboll 2020

image
Franz Brorsson.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
image
Franz Brorsson.Foto: BILDBYRÅN

Franz Brorsson lämnar Malmö FF 

Enligt SportExpressens uppgifter är mittbacken bara detaljer från att lånas ut till Esbjerg i danska ligan. Mittbacken gör läkarundersökningen under eftermiddagen och väntas sedan presenteras officiellt senare i dag. 

Dela artikel

Stora delar av förra säsongen förstördes av skador för Franz Brorsson som dessutom hade svårt att slå sig in som mittback i startelvan där konkurrensen var hård från bland andra Rasmus Bengtsson, Bahrang Safari, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Eric Larsson och Oscar Lewicki.

Brorsson till Esbjerg

Inför den här säsongen har dessutom Anel Ahmedhodzic återvänt efter att ha gjort en stark säsong som utlånad till danska Hobro.

Nu är Franz Brorsson på väg att lånas ut.

Enligt uppgifter till SportExpressen spelar Brorsson för Esbjerg inom kort. Spelaren befinner sig just nu i Danmark för att göra läkarundersökningen senare i eftermiddag. Går den som det ska presenteras han som den danska klubbens senaste nyförärv inom kort. 

Läkarundersökning i eftermiddag 

Franz Brorsson kom till Malmö FF från BK Näset som 14-åring. 2016, 2017 och 2018 startade han merparten av de allsvenska matcherna men 2019 var tyngre med bara fem starter i serien för 23-åringen.

LÄS MER: Mattioas Larsson: Malmö FF kommer rensa rejält i truppen