Kansas City vände ett underläge på tio poäng i semifinalen mot Tennessee Titans för att vinna med 35–24. Som så ofta var det fjolårets mest värdefulla spelare i NFL, quarterbacken Patrick Mahomes, som ledde laget till framgång.

Mahomes levererade passningar till tre touchdowns och ordnade dessutom en helt på egen hand när han sprang sicksack genom Tennessees försvar och kastade sig in i målområdet.

Det är första gången som Kansas City tar sig till Super Bowl sedan finalen 1970, när laget besegrade Minnesota Vikings, och ett år sedan den snöpliga semifinalförlusten i förlängning mot New England Patriots.

– Jag är glad att vara en del av det här laget med alla de här spelarna – det gör mitt jobb så mycket lättare, säger Patrick Mahomes efter segern mot Tennessee.

Finalmotståndare blir San Francisco 49ers, som slog Green Bay Packers med 37–20. San Franciscos running back Raheem Mostert var planens gigant, då han sprang in fyra touchdowns under matchen. Matchen var en ensidig historia och i princip redan avgjord efter första halvlek, då San Francisco ledde med 27–0.

Super Bowl spelas i Miami natten till måndagen den 3 februari.

LÄS MER: Super Bowl 2020 – all viktig information