De träffades 2006 och fyra år senare gifte de sig. Nu bor Oksana Wilhelmsson och Christian ”Chippen” Wilhelmsson på en egen ö i Dubai.

Där har de bott i tio år och i en intervju med Aftonbladet berättar Oksana om livet på andra sidan:

– Det är supertryggt för barnen att ha vuxit upp här. De har växt upp på stranden, det här är den enda livet de känner till, säger den tidigare modellen och popstjärnan i gruppen Sunblock till tidningen.

Paret bor i vad som först var en semestervilla när Christian Wilhelmsson spelade i saudiska fotbollsklubben Al Hilal. Men som nu är parets hem. Villan är på 500 kvadratmeter och bakom en lönndörr gömmer sig en privat biosalong.

Sverige har mycket att lära av Dubai

Dubaiparet bor i villan, på ett av stadens sjutton palmblad, tillsammans med sina tre barn Naomi, 8, Leon-Prince, 6, och Lennox, 4.

På dagarna arbetar Oksana i projekt där klädkollektioner designas. Christian som tidigare spelat i det svenska landslaget och utomlandsklubbar som Roma och LA Galaxy, är i dag bland annat verksam som affärsman.

Under julen åker de hem till Sverige för firande. Oksana, som är uppvuxen i Ryssland, berättar för Aftonbladet att Sverige har mycket att lära av Dubai:

– Jag kommer säkert få skit för det jag säger nu men här lär sig barnen att ha respekt för sin omgivning, precis som jag fick lära mig när jag växte upp i Ryssland. Att visa respekt är något som är superviktig här och det är mycket fokus på barnens uppförande i skolan, säger hon.

LÄS MER: Chippens nya liv – som affärsman

”Ärligt … just nu är jag orolig”

Oksana berättar att hon älskar Sverige men oroas över att flytta hem för barnens skull. Hon förklarar sin orolighet i att det förekommer både bråkigheter och mobbning i Sverige, och i Dubai är det mer strikt och det gillar hon. Bland annat pratar den amerikanska skolan som barnen går i mycket om värderingar och någon mobbning förekommer inte.

På frågan om vad Oksana har för bild av Sverige svarar hon till Aftonbladet:

– Ärligt … just nu är jag orolig. Det har funnits där i tanken att vi skulle flytta hem. Men det är så tryggt att bo här… så när man läser om att folk skjuts ihjäl, blir våldtagna, tror man inte att det är sant. Var är alla lagar? Finns det bara lagar så löser det sig. Hur kan det här få hända? Det händer att vänner här som inte är svenskar undrar vad det är som händer i Sverige.

LÄS MER: Oksanas mystiska och otäcka sjukdom

LÄS MER: ”Chippen” gör oväntad comeback