Liverpool–Watford 1

Liverpool missade mängder med chanser men två mål inom loppet av en minut säkrade spel i Champions League under 2020. Joel Matip och Dejan Lovren spelar inte. Watford är pressat efter trög start. Skadelistan är omfattande.

Burnley–Newcastle 1

Johann Berg Gudmundsson och Kevin Long saknas i Burnley. Ashley Westwood och Ashley Barnes har tränat och är redo för spel. Chris Wood kan spela trots mindre skavank. Newcastle fick tillbaka Andy Carroll senast.

Chelsea–Bournemouth 1

Bournemouths Steve Cook spelar inte mer i år. Skadelistan omfattar flera defensiva spelare och mot Liverpool utgick betydelsefulle Nathan Ake. Chelsea ä vidare i Champions League efter segern över Lille. Oddsen på ettan är inget extra.

Leicester–Norwich 1

Demarai Gray är redo för spel i Leicester. Senast gjorde viktige Ben Chilwell comeback. Matty James har börjat träna men är inte redo för spel än. Norwich får svårt att hota överraskningslaget.

Sheffield United–Aston Villa 1

Aston Villa har endast vunnit en bortamatch. James Chester är på gång efter skada. Viktige Tyrone Mings saknas efter skadan mot Leicester = minus. Jed Steer kan heller inte medverka. Det är fördel Sheffield United.

Brentford–Fulham 1

Fulham har dubbla nederlag. Denis Odoi blev utvisad efter en halvtimme mot Preston och är avstängd de tre kommande matcherna. Ett par spelare testas sent. Brentford är i bra form och Pontus Jansson var tillbaka mot Cardiff.

Bristol City–Blackburn 1

Gregory Cunningham och Joe Grayson är borta sedan tidigare i Blackburn. Ett par spelare vilades mot Swansea för att vara utvilade till helgen. Målfarlige och formstarke Bradley Dack är avstängd efter utvisningen i veckan. Etta.

Derby–Millwall X

Derby kvitterade sent och orättvist mot Sheffield Wednesday i onsdags. Richard Keogh Graeme Shinnie och åtminstone Tom Huddlestone. Millwall har längre vila och har visat prima takter de senaste veckorna. Tar poäng?

Leeds–Cardiff 1

Leeds har inte släppt in mål på de fyra senaste matcherna och jagar åttonde raka segern. Tyler Roberts, Jamie Shackleton och Adam Forshaw spelar inte. Liam Coopers medverkan är osäker. Cardiff får det svårt trots bra form. Etta.

Nottingham–Sheffield Wednesday X

Rutinerade Fernando Forestieri saknas i Sheffield Wednesday. Formen är god och siktet är inställt på minst en pinne. En poäng mot Derby borde varit tre. Carl Jenkinson och Samba Sow är tveksamma till spel i hemmalaget.

Stoke–Reading 1

Stoke tog tre blytunga poäng när Luton besegrades. Comebackande Ryan Shawcross utgick skadad och riskerar att saknas. Readings form kändes starkare för ett par veckor sedan. John Swift saknas. Etta.

Swansea–Middlesbrough 1

Jordan Garrick och Joe Rodon saknas sedan tidigare i Swansea. Thomas Carroll är avstängd efter utvisningen mot Blackburn. Middlesbrough har sett förbättrat ut defensivt på sistone. Mängder med folk saknas igen.

Wigan–Huddersfield 2

Wigan tog en moralhöjande poäng mot topplaget West Bromwich i veckan. Huddersfield får tillbaka Trevoh Chalobah efter avstängning. Ett par spelare är tveksamma och Tommy Elphick spelar inte på väldigt länge.

Real Sociedad–Barcelona 2

Barcelona vilade spelare mot Inter men vann ändå. Nu blir det ett betydligt starkare lag. Jordi Albas medverkan avgörs sent. Real Sociedads Joseba Zaldua är tillgänglig efter avstängning. Robin Le Normand är avstängd istället. Tvåa.

Vänersborg–Edsbyn 2

Vänersborg vann den senaste hemmamatchen efter sent avgörande. Spelmässigt var det en jämn match. Högerhalven Robin Lundqvist är aktuell för comeback. Edsbyn kom tillbaka efter svag start mot AIK. Ska vara favorit.

Southampton–West Ham 1

Southampton hade ett jätteläge att ta ledningen vid 1–1 men missade och föll efter sent avgörande. Stuart Armstrong saknas. West Ham visade ingen glöd sista 20 mot Arsenal o derbyt. Michail Antonio spelar troligen inte.

Athletic Bilbao–Eibar 1

Athletic Bilbao har tagit 19 poäng av 24 möjliga på hemmaplan. Ett par spelare dras med skavanker. Raul Garcia är tillgänglig för spel. Eibar har en del skador och både Pape Diop och Fabian Orellana är avstängda. Bra etta.

Atlético Madrid–Osasuna 1

Måltorkan är över i Atlético Madrid. I den senaste hemmamatchen i La Liga blev det orättvist förlust mot Barcelona. Stefan Savic, Diego Costa och Sime Vrsaljko. Osasunas Oier Sanjurjo är avstängd. Mycket stark etta.