Louise Lindströms pik: ”Jag blev lite glömd”

Louise Lindströms pik: ”Jag blev lite glömd”

Louise Lindström dubbel juniorvärldsmästare och tog i fjol tre U23-VM-medaljer. Denna vinter har hon etablerat sig i världscupen, där hon som bäst kom på tionde plats i masstarten i Oberstdorf på nyårsafton.

Trots det så har det knappt varit någon som nämnt henne som en potentiell OS-åkare i vinter. Detta trots att hon under stora delar av säsongen presterat bättre än Charlotte Kalla, som ju var den som knep den sista biljetten till Peking.

– Jag hade en intern räkning och jag konstaterade någon gång att det stod 4–1 till mig. Sedan kom vi på touren (Tour de ski) och då var det väldigt mycket att ”vem ska få sista OS-platsen av Charlotte och Moa Lundgren” och då läste jag någon artikel om det. Då blev jag lite sådär…jag blev lite glömd kanske, säger hon till lokaltidningarna i Gävle, där hon får frågan om hon anser att hon borde fått en OS-plats.

– Nej, det tycker jag inte, men att jag ändå kunde varit med i diskussionen mer.

”Inte hört någonting”

Enligt Lindström har inte ens landslagsledarna pratat OS med henne.

– Nej, jag har inte hört någonting om det, jag har aldrig varit i någon OS-diskussion och de har aldrig ens nämnt det.