Markus Johannesson: Tror Arsenal är en bra klubb för Stina Blackstenius

Markus Johannesson: Tror Arsenal är en bra klubb för Stina Blackstenius

Kontraktet med BK Häcken gick ut efter säsongen och sedan dess har det spekulerats kring framtiden för Stina Blackstenius. I går meddelade stjärnan att hon inte blir kvar i klubben från Hisingen.

Och under fredagskvällen gick engelska storklubben Arsenal ut med beskedet att Blackstenius är klar för klubben.

”Väldigt väntat”

Inte så överraskande, enligt SVT Sports expert Markus Johannesson.

– Det var väldigt väntat att hon skulle ge sig iväg på ett nytt äventyr. Jag kunde inte se henne vara kvar i Häcken, med tanke på den spelarflykt som har drabbat dem. Med den säsong hon hade var hon ett jagat villebråd, säger han om den damallsvenska skyttedrottningen.

”En bra klubb”

Detta är inte den första gången Blackstenius flyttar utomlands. 2017-19 spelade hon i franska Montpellier, men vände därefter hem till Linköping då hon inte trivdes utanför planen.

Men denna gång hoppas Johannesson att det blir en fullträff.

– Jag tror att det är en bra klubb, med tanke på att Jonas Eidevall är där som tränare. Jag tror att hon var i behov av trygghet, med tanke på hennes förra utlandsäventyr, som inte var lyckat.

Hur tror du att den engelska ligan passar henne?

– Stina Blackstenius är ju som bäst då det blir stora ytor, där hon får möjlighet att löpa i djupled. Och den engelska ligan är ju bra, där allt fler lag blir bra och spelet blir mer öppet, och färre lag som faller djupt. Så jag tror att det finns goda möjligheter att hon kan lyckas.

Leder ligan

Det är inte vilket lag som helst som Blackstenius kommer till. Arsenal toppar ligan och konkurrensen är minst sagt tuff.

– De har kanske den bästa forwarden av alla i Vivianne Miedema. Så det är klart det är väldigt tuff konkurrens. Jag tror att hon (Blackstenius) har mognat, men samtidigt återstår det att se. Vi får se om hon har mognat tillräckligt mycket för att klara av ifall hon inte tar en ordinarie plats i laget, säger Johannesson.

SE MER: Här tränar Stina Blackstenius med Arsenal (14 januari 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.