Djurgårdens nyförvärv om Rydströms temperament: “Var inte ensam om att åka på avhyvlingar”

Djurgårdens nyförvärv om Rydströms temperament: “Var inte ensam om att åka på avhyvlingar”
https://www.fotbollskanalen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=17d38200-ae4d-4c78-b9a0-17602d7cc1de

Piotr Johansson har lämnat Kalmar FF för spel i Djurgården. Nu berättar ytterbacken om hur viktig Henrik Rydström var för honom och hur han lyfte Kalmar.

– Han var en grym tränare. Han kom in när det var jobbigt för klubben och har nu lyckats lyfta allt. Henke är en jättebra tränare som är fantastisk med detaljer. Han är väldigt tydlig och bra i det sociala spelet. Han kommer hela tiden med tips och tricks. Han har varit väldigt bra, säger Johansson innan han kommer in på tränarens heta temperament.

– Sedan har jag fått många avhyvlingar av honom. Någonstans behöver man det som spelare och jag känner att varje gång jag har fått det så har jag höjt mitt spel en nivå. Så han är väldigt duktig på att plocka ut det bästa ur varje individ. Fortsätter han så här i Kalmar så vet vi ju alla att han kommer att få större uppdrag.

Varför fick du avhyvlingar?
– Det berodde väl på allt möjligt. Han vill ha vissa grejer och ibland kanske man var fast i gamla vanor och gjorde något annat. Det var väl mest för det. Jag var inte ensam om att åka på avhyvlingar. Han har temperament.

Var det för att försöka lyfta er?
– Jag vet inte… någonstans är det väl så att alla spelare kanske inte kan ta sådana saker. Att få skit inför hela gruppen kanske inte alla kan ta, men jag har alltid känt att jag har blivit bättre av det, och för att utvecklas måste du ibland få höra vad som är lite sämre så att du kan jobba på det. Annars kanske man fortsätter med gamla vanor. Så jag tycker att Henke är en grym tränare. För mig är en bra tränare en som även får med sig spelarna som inte får spela så mycket. Så var det verkligen med Henke och det är ett bra betyg.

Kalmar FF slutade sexa i allsvenskan och efter säsongen gick Piotr Johanssons kontrakt ut. Efter noga övervägande bestämde han sig för att flytta till Stockholm för att spela för Djurgården.

– Det var efter matchen mot Djurgården i höstas som jag fick veta om deras intresse. Men från intresse till konkret är det en bit. Så det var bara att avsluta säsongen så bra som möjligt med Kalmar. Efter att ha kvalat året innan så gjorde vi nu en fantastisk säsong och kom sexa. Sedan fick man sätta sig ner efter säsongen och kolla vad det fanns för alternativ och vad som var det bästa för min karriär, och det landade i Djurgården. Det var inget snack om saken.

Vad lockade med Djurgården?
– Jag har tagit en lite annorlunda väg till toppen i allsvenskan. Jag var i Malmö men var ung då och kände att jag behövde lämna för att få speltid. Då tog jag ett steg ner till Gefle i superettan, sedan ett bra steg till Kalmar i allsvenskan och nu kände jag att detta är ett väldigt bra steg för mig. Här kan jag utvecklas i lugn och ro, spela i ett topplag, spela om guldet och spela i Europa, säger han.

Var det aktuellt att stanna i Kalmar?
– Jag hade en fantastisk tid där. Först tufft med kval, men förra året var jättebra. Jag trivdes jättebra där. Jag var tydlig med att om jag skulle lämna Kalmar så skulle det vara för något bättre, inte sidled eller något annat mittenlag. Det var ett tufft beslut, men detta var det bästa för min karriär.

Nu har Piotr Johansson gjort två träningsdagar med sitt nya lag. Och det var speciellt att möta sina nya lagkamrater.

– Det är klart att det är pirrigt när det är en så stor klubb med så många fans och förväntningarna är stora. Sedan är det lite pirrigt med en flytt till en ny stad. Allt är nytt. Det är nytt lag, nya lagkamrater, nya tränare, ny stad. Man vill komma in i det så snabbt som möjligt. Men alla har varit väldigt välkomnande, säger han.

– Det är fantastiskt kul att vara här. Jag är stolt att få representera en så stor klubb som Djurgården, och jag tror att vi har något riktigt bra på gång.