Springsteen sätter sin egen ton som ryttare

Springsteen sätter sin egen ton som ryttare

Den svenska ryttarstjärnan jobbade länge med att försöka locka Springsteen till den internationella showen i Friends arena. Jessica, alltså. Inte Bruce.

Till slut kom hon. För två år sedan vann hon GP-hoppningen.
Baryard Johnsson är imponerad av vad amerikanskan visat i sadeln de senaste åren.

– Jag har följt henne i några år och tycker att hon har haft en fantastisk utveckling. Hon jobbar jättehårt för att bli bättre. Hon har bra uppbackning, bra tränare och hon har helt rätt inställning. Som person är hon supertrevlig.

– Hon är cool, rider fort och har det där amerikanska i sig. Hon kan absolut stå här som segrare även i år.

”Stolt över det minnet”

När Springsteen får höra vad Baryard Johnsson säger skiner hon upp.

–  Åh, det var roligt.

Springsteen var aktuell för USA:s vinnande VM-lag i Tryon 2018, men ratades i sista stund. Tre år senare slog hon sig in i OS-laget – när Sverige fick revansch för förlusten i omhoppningen om VM-guldet och tog OS-guldet i Tokyo.

–  Det känns redan som så länge sedan även om det bara var för några månader sedan. Jag är så stolt över att få ha det minnet. För mig var det en dröm som gick i uppfyllelse.

Siktar på en VM-plats

Vad är nästa steg för dig?

– Nästa steg? Det speciella i den här sporten är att man ständigt lär sig att hantera det vi gör. Jag försöker hela tiden lära mig mer och mer och min ambition är att förhoppningsvis få rida VM (i Herning, Danmark) nästa år. Det är en annan dröm jag har. Jag skulle vilja vara med där eftersom jag aldrig ridit ett VM. Det är mitt nästa mål, min nästa dröm.

Konkurrensen om landslagsplatserna i USA är tuff. Det skriver Springsteen under på.

– Verkligen. Det är en grej med vårt land. Det finns så många talangfulla ryttare och många erfarna ryttare. Det är alltid konkurrens om att få en plats i laget.

– Min största talang? Jag vet inte. Jag älskar att göra det här. Det har varit min passion sedan jag var liten. Att kunna hålla på med det nu… det är en dröm.

– Jag känner inte att jag är en så tävlingsinriktad person, men något händer när jag sätter mig på hästen och kommer in på banan. Då är jag verkligen tävlingsinriktad, men bara där. Inte annars.

”Vi vann ett silver”

TT: Lär du dig något av de svenska ryttarna. Av Peder Fredricson? Av Baryard Johnsson?

– Absolut. De är otroligt skickliga. Vad de har presterat är helt fantastiskt. Man måste alltid vara öppen för att lära sig mer. Det är det som är så bra med shower som den här. Jag tittar på andra ryttare, hur de gör på banan. Det finns alltid saker man kan snappa upp. Alla är väldigt hjälpsamma mot varandra. Man kan fråga vem som helst och få svar.

TT: Din känsla efter OS, var det att ni vann ett silver eller att ni förlorade ett guld?

– Definitivt att vi vann ett silver. Sverige var otroligt bra genom hela mästerskapet. Jag tror alla var glada över att se dem vinna. Det var kul att vara i en omhoppning med dem. De gick verkligen för det. Jag var verkligen nöjd med silvret. Jag åkte hem och firade det med min familj.

–  Det var verkligen speciellt.

Springsteen nöjde sig med att låta Volage du Val Henry känna på banan i showens första klass, sedan utgick hon.

– Det var mest för att spara hästen, den är tänkt att gå i grand prix, säger Springsteen.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.