JUST NU: Banda slår till med drömmål – Kalmar reducerar två gånger om

JUST NU: Banda slår till med drömmål – Kalmar reducerar två gånger om
https://www.fotbollskanalen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=bf5998ae-27ab-4cc7-8d71-f494503e7366

Djurgårdens IF hade chansen att överta serieledningen i allsvenskan när Kalmar FF gästade Tele2 Arena under lördagseftermiddagen. Inför matchen låg Blåränderna på andra plats i tabellen med samma poäng som serieledande Malmö FF, men med sämre målskillnad. Kalmar, som skuggar topplagen, var ute efter tre poäng i jakten på Europaplatserna.

Men när matchen drog igång skulle det inte dröja länge innan hemmalaget Djurgården hade tagit ledningen. Niklas Bärkroth hittade fram till Edward Chilufya, som vände bortsin försvarare och placerade in 1-0 med vänsterfoten intill den bortre stolpen.

Strax därefter skulle hemmalaget sedan utöka sin ledning. På en inläggsfrispark från Magnus Eriksson i den 23:e minuten dök Hjalmar Ekdal upp och nickade in 2-0 med sitt fjärde mål för säsongen.

Tio minuter senare stod Emmanuel Banda för en kandidat till årets mål. På en rensning av en Kalmar-försvarare tog zambiern emot bollen på bröstet innan han drog till på halvvolley från distans – som letade sig in hela vägen in i den bortre krysset bakom Lukas Hägg-Johansson.

Fyra minuter in i den andra halvleken reducerade Kalmar. Den förre detta Djurgårdsspelaren Jonathan Ring blev frispelad av Isak Jansson och kom en mot en med Jacob Widell Zetterström. Då gjorde Kalmarkaptenen inga misstag, utan placerade kyligt in 1-3.

Kort därefter skulle det sedan reduceras än en gång för Kalmar, denna gång från Isak Jansson. Sebastian Ring hittade fram till Jansson med en läcker passning bakom Djurgårdens backlinje, varpå Jansson nästintill glidtacklade in 2-3 till Kalmar.

Djurgården: Widell Zetterström – Radetinac, Une Larsson, Ekdal, Löfgren – Banda, Finndell, Eriksson – Chilufya, Holmberg, Bärkroth.

Kalmar: Hägg Johansson – Stenmark, Sætra, Bergqvist, Ring – Romario, Berg, Gustafsson – Ring, Fröling, Johansson.