JUST NU: Banda slår till med drömmål – Dif kör över Kalmar

JUST NU: Banda slår till med drömmål – Dif kör över Kalmar
https://www.fotbollskanalen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=bf5998ae-27ab-4cc7-8d71-f494503e7366

Djurgårdens IF hade chansen att överta serieledningen i allsvenskan när Kalmar FF gästade Tele2 Arena under lördagseftermiddagen. Inför matchen låg Blåränderna på andra plats i tabellen med samma poäng som serieledande Malmö FF, men med sämre målskillnad. Kalmar, som skuggar topplagen, var ute efter tre poäng i jakten på Europaplatserna.

Men när matchen drog igång skulle det inte dröja länge innan hemmalaget Djurgården hade tagit ledningen. Niklas Bärkroth hittade fram till Edward Chilufya, som vände bortsin försvarare och placerade in 1-0 med vänsterfoten intill den bortre stolpen.

Strax därefter skulle hemmalaget sedan utöka sin ledning. På en inläggsfrispark från Magnus Eriksson i den 23:e minuten dök Hjalmar Ekdal upp och nickade in 2-0 med sitt fjärde mål för säsongen.

Tio minuter senare stod Emmanuel Banda för en kandidat till årets mål. På en rensning av en Kalmar-försvarare tog zambiern emot bollen på bröstet innan han drog till på halvvolley från distans – som letade sig in hela vägen in i den bortre krysset bakom Lukas Hägg-Johansson.

Djurgården: Widell Zetterström – Radetinac, Une Larsson, Ekdal, Löfgren – Banda, Finndell, Eriksson – Chilufya, Holmberg, Bärkroth.

Kalmar: Hägg Johansson – Stenmark, Sætra, Bergqvist, Ring – Romario, Berg, Gustafsson – Ring, Fröling, Johansson.