Moisander och Dahlin startar mot Varberg – MFF-kuggar åter i träning

Moisander och Dahlin startar mot Varberg – MFF-kuggar åter i träning
https://www.fotbollskanalen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=3d51023c-2f27-4918-b71a-34df44c09916

Niklas Moisander skadade vaden mot Ludogorets i mitten av augusti och har fått nöja sig med inhopp mot Östersund och Chelsea sedan dess. I morgondagens allsvenska möte med Varbergs Bois är mittbacken tillbaka från start, dessutom närmar sig Oscar Lewicki en comeback efter knäskadan i returen mot Ludogorets. 

– Niklas är fräsch och igång, och har fått något inhopp nu. Han är redo för att starta. I dag var det första gången som Oscar genomförde en hel träning. Han har fortfarande lite ont, men allt går åt rätt håll, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Han bekräftar att Sören Rieks är tillbaka efter att ha missat Chelseamötet på grund av personliga skäl. Därutöver startar Johan Dahlin i målet efter att ha blivit utbytt i halvtid mot Chelsea, och Anel Ahmedhodzic är tillbaka sedan han ströks ur startelvan mot Östersund.

Anfalleren Ola Toivonen skadade korsbandet i matchen mot Elfsborg innan EM-uppehållet, och tvingades efter en operation genomgå en lång rehabiliteringsperiod. Nu kan 35-åringen börja se ljuset i skadetunneln. På dagens MFF-träning var anfallaren ute och tränade individuellt med boll för första gången sedan skadan. 

– Det är härligt att se honom röra bollen lite. Men det är en lång väg kvar ännu, säger Dahl Tomasson.  

Även 21-årige Patriot Sejdiu var ute på dagens träning efter sin långtidsskada.