Linn Sandström om att byta bordtennis mot boxning

Linn Sandström om att byta bordtennis mot boxning

Linn Sandström är född i Brasilien och uppvuxen i Växjö. Men för sju år sedan tog hon och hennes pojkvän sitt pick och pack och flyttade till Australiens största stad, Sydney.

– Vi hade ingen koll på Australien, vi är båda beresta som par men mest rest inom Europa. När möjligheten dök upp tänkte vi ”varför inte”, min kille hade fått jobb i Sydney innan vi ens flyttat dit, säger Linn Sandström.

”Älskar att bevisa folk fel”

När bordtenniskarriären var slut började hon att studera i tre år och tog marknadsföringsexamen. Men efter det var hon på jakt efter något nytt att göra.

Att det blev just en satsning på boxning var av en slump.

– En dag gick jag förbi mitt boxningsgym och en av killarna som var rankad högt i världen kom fram till mig, kollade in mig från topp till tå och sa: ”Vill du vara en boxare? Det kommer du aldrig att bli”, säger hon.

– Och jag är en person som älskar att bevisa folk fel, så sedan den dagen har jag tränat hårdare än alla andra på det gymmet. Jag är väldigt driven, målmedveten och organiserad av mig.

Linn Sandström tränas av Tony Del Vecchio på den berömda Bondi Boxing Club i Sydney.

Foto: Privat

”Livet nu är bättre jämfört med då”

I dag är hon rankad på åttonde plats på WBA superflugvikten för kvinnor i världen, men för den svenska sportpubliken är hon mest känd som elitspelare i bordtennis – en övergång som hon anser varit lätt.

– Att byta sport var enkelt. Samtidigt är skillnaden är enorm då från vem jag är i dag, säger Sandström. 

– Eftersom jag var kvinna fick jag betala för att spela pingis, medan min man fick betalt för att spela. Nu som professionell boxare kan jag leva på det här, så livet nu är bättre jämfört med då.

Vilket mål har du framför dig härnäst?

– Jag kommer att bli världsmästare det här året och försvara mitt bälte, det är mitt mål innan jag slutar att boxas.

Proffsboxningsgalan ABP Fight Night 9 hålls lördagen den 27 maj i Malmö där hon ställs mot Johana Zuniga.