Kulstöterskan Axelina Johansson tvåa i nattens collegetävling

Kulstöterskan Axelina Johansson tvåa i nattens collegetävling

Linn Grant spelar sin första LPGA-tourtävling i USA efter att hon nu åter släpps in i landet. Arkivbild. Foto: Christer Höglund/TT

Linn Grant slår ut på det första hålet i Las Vegas. Foto: John Locher/AP/TT

Efter en lång väntan får Linn Grant äntligen spela LPGA-tourgolf på amerikansk mark. Men avslutningen i matchen mot Maddie Szeryk blev inte särskilt rolig för svenskan.

Att Linn Grant, som inte är vaccinerad mot covid-19, inte har släppts in i USA är en följetong som fick sitt slut när de amerikanska myndigheterna den 11 maj lättade på inresereglerna kopplade till pandemin.

Nu är det blågula stjärnskottet i Las Vegas för att spela veckans tävling, där det för ovanlighetens skull är matchspel som gäller med 64 spelare fördelade på 16 grupper.

Och första dagens spel började bra för Grant, som tog ledningen med en birdie på inledningshålet och sedan aldrig var i underläge på hela matchen.

Med två hål kvar var hon ”två upp” mot Maddie Szeryk. Men kanadensiskan avslutade med två raka birdies, vann både hålen och såg till att matchen mot den 23-åriga skånskan slutade oavgjord. Ji Eun-Hee, Sydkorea, besegrade finländska Matilda Castren i den andra matchen i gruppen.

Anna Nordqvist vann sin match mot Elizabeth Szokol, USA, med 2/0. Svenskan var ”tre upp” redan efter fyra hål, släppte sedan in amerikanskan i matchen som var lika halvvägs. Sedan avslutade Nordqvist starkt.

Även Maja Stark vann sin match, där hon i ett svängigt möte till sist lyckades hålla undan och vinna mot amerikanskan Emma Talley. Frida Kinhult besegrade sydkoreanskan Kim A-Lim. Linnea Ström förlorade däremot mot irländskan Leona Maguire.

De sexton gruppvinnarna går vidare till helgens utslagsmatcher.