Elvira Öberg och Linn Persson lämnar återbud – timmar innan start

Elvira Öberg och Linn Persson lämnar återbud – timmar innan start

Sedan sjukdomen som Elvira Öberg drog på sig under VM i Oberhof har hon kämpat med att komma tillbaka. 

Många av tävlingarna efter återkomsten till skidspåret har inneburit bottennoteringar. Under gårdagens sprint kom ännu en när hon slutade 72:a. Redan då flaggade hon för att dagens masstart inte var givet en start för hennes del. 

– Jag vet faktiskt inte, sa hon då. 

Nu timmar innan start kommer också beskedet – det blir ingen masstart. Och säsongen är därmed över. 

”Kroppen är inte i den formen vi vill att den ska vara, även om vi försökte in i det sista. Fokus nu blir återhämtning”, skriver huvudtränaren Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

På sin instagram utvecklar Elvira Öberg beslutet. 

– Jag har verkligen försökt hela vägen till slutet, men min kropp är fortfarande långt ifrån det normala. Därför har vi bestämt att inte tävla mer den här säsongen. Jag ville så klart inte att säsongen skulle sluta så här, men jag vill försöka lyssna på hur jag mår både fysiskt och psykiskt och göra smarta beslut därefter, skriver hon. 

Dubbla återbud

Men Elvira Öberg är inte den enda som tvingas kasta in handduken till säsongens sista lopp. Även Linn Persson går samma öde till mötes.

Under gårdagens sprint ramlade Persson illa på sista varvet och var betänkligt påverkad av det när hon kom till den mixade zonen efteråt. 

Det ser ut som att du har ordentligt ont där?

– Ja, jag vred till foten lite där när när jag gjorde en vurpa sista varvet. Jag känner var jag har högerfoten, om man säger så. 

Då var masstarten ett osäkert kort och nu meddelar Lukas att även Persson står över. 

”Efter hennes krasch i går fick hon mer smärta i foten. Hon försökte köra skidor i dag, men det gör ont och vi kommer inte ta några risker.”

https://www.instagram.com/p/Cp94YsCIpQz/

Hanna Öberg med ny pallplats efter sprintsuccén