Linus Söderström fick revansch – och höll nollan

Linus Söderström fick revansch – och höll nollan

Linus Söderström hade inte jättemycket att göra under långa perioder under lördagens match i Ängelholm.

Men när Rögles farliga lägen väl kom?

Då var han redo.

– Jag tycker att den här matchen var lite lurig, precis som förra, för även om det är vi som för spelet så är Rögle ett lag med många giftiga spelare som emellanåt kan skapa lägen från ingenstans. De är ju fruktansvärt effektiva där. Oavsett hur lite jag har att göra måste jag vara på tå och vara redo för nästa läge, säger han efter segern.

Vad betyder det för ditt självförtroende att hålla nollan i en sådan här match?

– Det handlar mycket om att inte bli för hög eller för låg efter matcherna, oavsett hur det går. Jag analyserar mina matcher väldigt noga och vet vad jag kan förbättra. Det fanns saker att jobba med efter förra matchen och det var det bättre i dag.

Vad var det som du ville förbättra?

– Det vill jag hålla för mig själv, säger han och ler.

”Lite ringrostiga – men nu var vi rappare”

Men det han gjorde funkade och Skellefteå kvitterade matchserien.

– Självklart är vi nöjda med resultatet, att vi lyckas studsa upp efter första matchen på hemmaplan, där vi kanske var lite ringrostiga.

Märktes det då att ni inte spelat på en vecka?

Ja, men kanske lite. Vi var inte lika rappa i våra beslut med pucken, lite rundare i anfallszon. Jag tyckte de var mycket rappare, vann insidan några gånger. Vi hade bud på flera mål än två i dag så vi var lite mer matchredo.

Hur spinner ni då vidare på det på måndag?

Fortsätta spela vårt spel och tro på det. Det finns alltid stenar att vända på när något är lite tuffare. Jag tycker vi gjorde det den här matchen. Slutspel handlar om att justera sig till nästa match. Vi ska fokusera på vårt egna spel nu och göra en ännu bättre match på måndag.