”Hoppas han inte blir för kaxig – har lust att slå honom”

”Hoppas han inte blir för kaxig – har lust att slå honom”

Johannes Thingnes Bö kostade på sig att både hyscha publiken mitt i sitt sista skytte och lekåka i spåret det sista varvet. Ändå vann han med nästan 33 sekunder över fransmannan Quentin Fillon Maillet. 

Det väckte reaktioner hos SVT:s kommentator. Björn Ferry kallar gesten för ”kaxig” i sändning. 

– Det är en perfekt reaktion. Det är precis det jag hade förväntat mig att få, säger Thingnes Bö till Dagbladet. 

På söndagen väntar en masstart – distansen där Thingnes Bö på VM fick se sig besegrad av två svenskar. Sebastian Samuelsson står över Holmenkollen till följd av sjukdom men Martin Ponsiluoma som knep VM-silvret ska försöka hålla norrmannen bakom sig. 

– Jag ska försöka ta revansch från VM där ett par svenskar slog mig. Det är ett av de svåraste loppen att vinna. Jag får fundera på hur jag ska göra, om jag ska köra full fart från start eller om jag ska lita på skyttet och då kunna vara lite mer taktisk. Vi får se, säger Thingnes Bö inför loppet. 

Landsmannen hungrig att slå Thingnes Bö

Ponsiluoma började helgen i Holmenkollen med en fin andraplats men tre bom i liggande gjorde det omöjligt att knappa in på Thingnes Bö i jaktstarten. Ponsiluoma slutade sjua. 

– Jag skruvade till andra och satte de andra. Jag hade fortsatt lite högerläge i andra. Men jag ska kunna fixa det till i morgon, säger Ponsiluoma efter jaktstarten.

Hur ska du ladda om inför masstarten?

– Det är bara ut och åka lite skidor. Sedan hem och äta. Det är inte så mycket att göra. Det är sista loppet i morgon och det ska bli otroligt skönt.

Martin Ponsiluoma är inte den enda som har lust att ta upp kampen med suveräne Johannes Thingnes Bö.

– Jag hoppas att han inte blir för kaxig. Jag har ju lust att slå honom i masstart, säger norrmannen Sturla Holm Laegreid. 

Laegreid slutade på en tredjeplats i jaktstarten och är ordentligt revanschsugen.

– Allt är möjligt. Vi får hoppas att han (Thingnes Bö) bommar lite så öppnar sig dörrar, säger han. 

Hanna Öberg tvåa i sprinten