Sigurdsson vägrar återvända till Ryssland: “Det som pågår där är inte okej”

Sigurdsson vägrar återvända till Ryssland: “Det som pågår där är inte okej”
https://www.fotbollskanalen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=d6149c64-c495-49b7-8766-8fad999af618

Arnor Sigurdsson vände hem till IFK Norrköping under sommaren 2022 efter en mindre lyckad period i italienska Venezia som spoilerades av stora skadeproblem.

Det blev direkt succé i återkomsten och under cupspelet har han fortsatt visa klass. Det blev fyra mål på fem matcher i cupen innan Peking blev utslaget av BK Häcken.

Isländaren tillhör dock alltjämnt ryska CSKA Moskva där hans avtal går ut sommaren 2024. I en intervju med TuttoSvenskan berättar Sigurdsson att det inte finns i planerna att återvända till Ryssland.

– Nej, inte efter det som har hänt och vad som pågår. Jag måste stå upp för mig själv som person för det som pågår där är inte okej. Det har ingenting att göra med klubben, jag älskade min tid där men nu händer detta så jag kommer inte återvända dit.

Sigurdsson var i Italien när Ryssland invaderade Ukraina och kriget bröt ut och han berättar i podden hur han kände när kriget var ett faktum.

– Det är hemskt på alla sätt, inte bara för oss fotbollsspelare. Innan jag gick till Ryssland hade man fördomar om landet men de var helt fel. Klubben var redo att göra allt för mig. Därför blir det bara mer sorgligt. 

Arnor Sigurdssons låneavtal med IFK Norrköping går ut till sommaren och även om han inte tänker återvända till Ryssland står inte allsvenskan högst upp på önskelistan. Stjärnmittfältaren blickar förbi svensk fotboll när han ombeds titta framåt mot nästa steg i karriären.

– Nästa steg blir väldigt viktigt för mig och jag vill gå till en liga som passar mig. Jag vill ta ett steg upp till en större klubb i en bättre liga. Jag gillade Italien även om det inte fungerade, den första gången. Min dröm är att spela i La Liga eller Premier League.

Han avslöjar också att Napoli följde honom noga efter flytten från Peking till CSKA Moskva och islänningen förde också samtal med storklubben som idag stormar mot en Serie A-titel.

– Min första match med CSKA var mot Viktoria Plzen i Champions League. På plats var då en Napoli-scout som ringde till min agent efter matchen. Jag fortsatte spela bra och hade samtal med Napoli men det blev inget av det men i mitt huvud började redan tänka på hur fantastiskt det vore att få spela för Napoli i Serie A, säger han och fortsätter:

– Sedan vidare under min tid i CSKA kom det en del klubbar som jag nobbade för jag tänkte: “nej, det är inte Napoli”. Jag känner mig hedrad över att ha haft samtal med klubbar som Napoli, toppklubbar. Det visar att jag har talangen och jag visade förra säsongen att jag har mycket att erbjuda.

IFK Norrköping ställs mot IK Sirius i den allsvenska premiären, den 2:a april.