Elias Pettersson förbi Erik Karlsson

Elias Pettersson förbi Erik Karlsson

Det blev en märklig match, där Kings tryckte på och hade massor av skott mot Canucksmålvakten Thatcher Demko.

Man ledde skottstatistiken med 23-6 efter två perioders spel och vann till slut skotten med 40-17.

– Vi hade inte många skott på mål ikväll utan det blev mycket försvarsspel. Kings är ett bra lag och de lyckades spela sig ur egen zon och forecheckade bra, så vi fick fokusera oss på att försvara oss. Men vårt försvarsspel har varit bättre under den senaste tiden, säger Elias i korridoren utanför omklädningsrummet i Crypto.com Arena efteråt.

– Och vår målvakt, Thatcher Demko, stod på huvudet under hela matchen och var fantastiskt bra.

Elias Pettersson: ”Bara att lyfta på hatten”

När Vancouver fick ett powerplay i mitten av den tredje perioden tog det bara sex sekunder innan Elias skickade in kvitteringen till 2-2 på ett välplacerat handledsskott vid den närmaste stolpen.

Vad säger du om Erik Karlssons säsong så här långt? 

– Jag är inte chockad, då jag vet vilken bra spelare han är. Det är bara att lyfta på hatten, han visar hur bra han är. Inte minst när San Jose inte haft sin bästa säsong i år, men Karlsson presterar.

Pettersson förbi Karlsson

Det blev en riktig svenskkväll i matchprotokollet i Crypto.com Arena, då Alexander Edler och Carl Grundström gjorde hemmalagets mål och Elias Pettersson stod för kvitteringen till 2-2.

Brock Boeser svarade för Vancouvers 1-0-mål i mitten av den första perioden.

Edler utnämndes till matchens lirare.

När det gäller poängligan, så har Elias Pettersson nu parkerat på 10:e plats med sina 86 poäng, 32 mål och 54 assist, på 66 spelade matcher.

Erik Karlsson, som inte gjorde någon poäng när Sharks föll med 1-4 i natt hemma mot New York Islanders, skuggar på 11:e plats med 85 poäng, 20 mål och 65 assist, på 69 matcher.