Hagen målskytt – tog Blåvitt till seger

Hagen målskytt – tog Blåvitt till seger
https://www.fotbollskanalen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=53e034a3-9518-4b7a-8a87-6d9417c0a6ac

IFK Göteborg, som nyligen sparkade Mikael Stahre och nu leds av William Lundin och Alexander Tengryd på tillfällig basis, träningsspelade under lördagen mot superettan-laget Jönköpings Södra på Valhalla IP. Det var den nya tränarduons andra träningsmatch – efter kryss i förra veckan mot åländska IFK Mariehamn. 

Blåvitt skapade inte så mycket i första halvan av matchen, men var bättre i den andra akten, då både Eman Markovic prickade stolpen och Suleiman Abdullahi nickade i ribban. Till slut fick laget utdening, då Elias Hagen satte det avgörande målet till seger med 1-0. 

– Jag tycker det var en ganska bra insats faktiskt. Vi skapade massvis av chanser, nästa steg får bli att göra mål på alla chanserna, säger Hagen till GP

– Utan att låta negativ så skulle vi ha gjort fler mål, men det är klart att det är en prestation vi totalt ska vara nöjda med. Sedan finns det delar i matchen, framför allt i slutet av första där vi blev för låga och inte kom in i det ordentligt som vi behövde rätta till, säger Marcus Berg till tidningen. 

Blåvitt ställs på lördag i nästa vecka mot Sarpsborg i ett allsvenskt genrep och den 2 april väntar spel mot IFK Värnamo på hemmaplan i den allsvenska premiäromgången. 

IFK Göteborgs startelva: Benediktsson – Salomonsson, Hausner, Bångsbo, Ghasem – Svensson, Hagen – Markovic, Norlin, Carneil – Berg.