Stora Hammarby-ilskan: ”Det är ett skämt”

Stora Hammarby-ilskan: ”Det är ett skämt”

Hammarby IF hade chansen att nå sin tredje raka cupfinal, men föll i lördagens semifinal borta mot Mjällby AIF. Alexander Johansson blev stor hemmahjälte med sitt mål i den första halvleken.

Sägas ska dock att även Hammarby IF hade en boll i nät. Shaquille Pinas var den som skickade dit den med ett fint skott. Han jublade, men så blåste huvuddomaren Andreas Ekberg av för offside.

Pinas uppskattade inte det beslutet.

– Om du har det jobbet måste du också tänka på fotbollen. För mig är det ett 100 procent korrekt mål. Jag kan inte förstå varför han inte godkände det. De pratade om att Adjei (Nathaniel) var offside, men jag tror att alla här, och alla där hemma, kunde se att det var fel. Det var bara de tre som inte såg det. För mig är det ett skämt. Om du tar det jobbet vet du hur du ska hantera situationerna. Du ser att Adjei inte tar ett enda steg, säger Pinas.

Adjei befann sig inne i straffområdet när Pinas sköt. Troligtvis offside, det ska sägas.

Frågan som mest diskuterades var huruvida han påverkade spelet eller inte.

– Det är mycket känslor nu, men om två dagar kommer jag säga exakt samma sak. Det här är ett skämt, fortsätter Pinas.

Du menar att domarna inte hade känslan för spelet?

– Precis. Adjei stod offside, ja, men han var inte involverad i spelet. Han stod som en stolpe. Han gjorde ingenting. 

– Jag frågade efter matchen vad som hände. Då ville de inte prata. Då vet du att de gjorde fel. Bara säg: ”Jag gjorde fel i den situationen”. Då är det över, vi går vidare. Men om du inte kan erkänna dina egna misstag … Det gör mer ont. Det stör mig mest.

Pinas har pratat klart om det bortdömda målet där. Mer om matchen så.

– Vi presterade inte så bra. Vi kämpade, men Mjällby gjorde det till en svår match. Vi kunde inte hantera situationen. Vi måste gå vidare och visa i allsvenskan vad Hammarby är. Vi måste höja nivån, säger han.

Mjällby AIF fick så klart också frågor om det bortdömda målet. 

Otto Rosengren:

– Jag såg att han (linjedomaren) tog upp flaggan väldigt tidigt. Jag tycker inte att det är något konstigt med det. Han kan inte ändra det beslutet. Sedan får man se i efterhand om det är något.

– Vi har ingen VAR, så det är tur.

Otto Rosengren ler.