Skickas till sjukhuset efter brutalt slagsmål

Skickas till sjukhuset efter brutalt slagsmål

Det var en händelserik förstaperiod mellan Djurgården och Luleå på Hovet. Bortalaget rivstartade direkt och ledde med 3-0. Då rann det över för Djurgårdens Peter Holland och ett jätteslagsmål bröt ut mellan honom och en till synes liggande Fredrik Styrman. Luleå-stjärnan låg ner samtidigt som Holland mottade slag. Till slut drog domaren isär Dif-spelaren och skickade ut honom till omklädningsrummet – Holland fick ett direkt matchstraff. 

Styrman förts till sjukhus

Luleå vann en galen match med 6-4 och efter matchen berättade bortalagets assisterande tränare Henrik Stridh att Fredrik Styrman hade förts till sjukhus. 

– Han fick två ordentliga smällar mot skallen. Jag kan inte göra något läkaruttalande men han är på sjukhus nu. Han mår inte bra. Det är inte snyggt. Jag har sett situationen och det är inte okej någonstans, säger Stridh och utvecklar sedan resonemanget: 

– Styrman står bara där och Djurgårdens spelare startar det, då ska han ha en tvåa. Han drar av honom hjälmen, då ska han ha en tvåa. Han ger honom ordentligt med pisk, då ska han ha en femma. Så det ska åtminstone vara en femma plus två minuter. Då blir det inte powerplay för Djurgården. Han tar bort en av våra, plus ökar han deras chanser att göra mål, det tycker inte vi är okej. 

Smith: ”Han var frustrerad”

Stridh berättar vidare att domarna har sagt att det var ett felbeslut. 

– Men det var frustrerande även om det är ännu mer frustrerande att Fredrik inte kan fullfölja matchen.

Djurgårdens tränare Barry Smith säger att han inte såg situationen. 

– Han var frustrerad, det var vi alla. Jag är inte för slagsmål men jag såg inte situationen. Ibland glömmer nordamerikaner tyvärr vad som händer när man kastar handskarna här, säger Smith. 

Texten uppdateras.