Leksands galna målform – 14 mål på två matcher

Leksands galna målform  – 14 mål på två matcher

Leksand fick en smakstart i derbyt mot Brynäs när Oskar Lang efter 1.11 satte 1–0. Brynäs kvitterade men Leksand skulle gå till pausvila med 2–1.

Alexander Lundqvist visade stor kyla när han frispelade Veronneau – som inte lyckades få dit pucken.

– Vi hade lite tur att målvakten gick ut så långt för att möta mig och sedan tappade pucken efter att han räddat mitt skott. Carter Camper fick avsluta rätt enkelt, säger Veronneau och ler.

I andra perioden gick Leksand upp till 5–1 och sista periodens enda mål gjorde Veronneau.

– Det var ett riktigt snyggt förspel när Camper stod bakom mål och spelade tillbaka till mig vid den stolpen målvakten precis hade flyttat ifrån – det var faktiskt ett enkelt mål för mig. Camper är en grym speluppläggare, så det är fantastiskt att spela med honom.

14 mål på två matcher – vad är skillnaden mot början av säsongen?

– Just nu bidrar alla fyra kedjor. Det är jättekul när alla får känna sig delaktiga. Det är verkligen laginsatserna som är bra nu, säger Max Veronneau.

Han lyser av självförtroende.

– Ja, jag älskar att spela med (Carter) Camper och (Patrik) Zackrisson. Det är duktiga spelare som gör mig bättre. Förhoppningsvis kan vi fortsätta bygga på varandras framgång och spela bra hockey.

Derbyt spelades inför utsåld arena och nu fick Max Veronneau för första gången känna på hur en fullsatt Tegera kan koka ibland.

– Det var underbart. Fansen är helt galna, både högljudda och sprider energi, så det är väldigt roligt att få spela för dem. Det var väldigt coolt att få ta del av atmosfären mot ärkerivalen.

Samtidigt vill inte Max Veronneau flyga iväg för mycket efter Leksands sjunde raka utan förlust vid ordinarie tid.

– Det är jätteviktigt att vi har fokus på nästa match nu. Örebro är ett bra lag. Vi kan inte tro att vi har gjort något stort redan nu. Okej, vi har vunnit några matcher i rad och gjort många mål, men vi kan inte vara nöjda med det. Vi måste fortsätta jobba om vi ska fortsätta vinna och göra mål.

Hur gör du för att fokusera om personligen?

– Jag försöker lära mig något från varje match. Min kedja gjorde några mål men det var inte vår bästa match. Jag vill kolla vad vi kan göra bättre och försöka göra de detaljerna bättre nästa match. Det är många matcher, och vi vill vinna varje gång. Men alla måste vara fokuserade varje dag om det ska kunna förverkligas.

Ingen har vunnit guld i oktober?

– Exakt. Det är en lång säsong. Visst, vi är bra nu, men vi måste fortsätta vara det en lång stund framåt. Det är en balansgång att njuta lite av det som varit bra och hela tiden jobba för att bli ännu bättre, säger Veronneau.