Skellefteå vann toppmötet mot Växjö efter målfest

Skellefteå vann toppmötet mot Växjö efter målfest

Hemmalaget Växjö tog ledningen efter knappt sex spelade minuter genom Richard Gynge i powerplay. Efter fint passningsspel kunde han lägga in pucken i mål.

Skellefteå stod sedan för en snabb vändning. Inom loppet av mindre än två minuter kom både 1-1 och 2-1. genom Richard Hugg respektive Petter Granberg. Men målfesten i den första perioden var inte över där.

Med mindre än minuten kvar kvitterade Glenn Gustafsson till 2-2 i numerärt överläge och många trodde nog att man skulle gå till paus med ett oavgjort resultat. Men Skellefteå ville annorlunda då Wilsby satte 3-2 med ett skott från blålinjen med bara sekunder kvar.

– Det är rolig hockey med mycket känslor men vi kan stå upp bättre framför vårt egna mål, säger Växjös Glenn Gustafsson i periodpausen i C More.

Skellefteå utökade

Skellefteå spelade bra i den andra perioden och man skulle också få utdelning. Richard Hugg stod för sitt andra mål när han satte dit 4-2 från nära håll. Skellefteå fortsatte sedan att producera i den sista perioden.

59 sekunder in i den tredje bjöd kanadensaren Jayce Hawryluk på ishockeygodis när han först fintade bort en spelare innan han drog upp pucken i det vänstra krysset.

Richard Gynge reducerade för Växjös del när han distinkt sköt in 5-3 efter en tekning. Efter målet tryckte hemmalaget på för att komma ikapp men det var i stället Skellefteå som gjorde matchens sista när Linus Larsson satte 6-3 i öppen kasse.

– Jag är besviken på att vi förlorar, vi släpper in för många skott från blålinjen som vi inte hinner blockera. Det svider, säger hemmalagets Erik Josefsson efter matchen.

Segern innebär att Skellefteå går upp i serieledning.

KLIPP: Pierre Engvall förste svenske målskytt (14 oktober)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.