Drömmen lever – efter stjärnans hattrickshow

Drömmen lever – efter stjärnans hattrickshow

Bortsett från 5-1-segern hemma mot Örebro SK har Malmö FF haft svårt att göra mål den senaste tiden. Framför allt har lagets anfallare inte bidraget på den fronten.

Antonio Colak gjorde ett i matchen mot Örebro och även ett på straff mot Djurgården. Men de är de enda två målen på de tio senaste matcherna, både allsvenskan och Champions League inräknat. 

Men mot division 2-laget Onsala BK kom islossningen.

Det tog tyskkroaten nio minuter att spräcka nollan. På ett inlägg från Jo Inge Berget nickade han enkelt in 1-0. Sedan tog det bara tio minuter innan han skarvade in 2-0. 

Vid ställningen 4-1 höll Sören Rieks, som gjorde comeback, kyligt i bollen inne i straffområdet och prickade Colaks panna. Hattrick för honom och 5-1 för Malmö FF – vilket även blev slutresultatet.

Första målet sedan CL-kvalet

En annan som gjort succé under säsongen – men som inte haft nätkänning på länge är Veljko Birmancevic.

Frisparkskanonen borta mot Ludogorets i Champions League-kvalet var hans senaste mål. Det var nio matcher sedan. 

I kväll kom äntligen ett nytt mål. 

I inledningen av den andra halvleken slet han sig loss från sin försvarare på en långboll, tog sig fram mot straffområdet och sköt in 3-1.

Men det var inte bara Colak och Birmancevic som ville visa att de kan göra mål.

Abubakari med kanon

Malik Abubakari har kämpat med speltid under en period. Under onsdagen fick han 90 minuter och stod för ett mål.

Markus Björkqvist slog en lång passning upp mot Birmancevic, det är oklart om han missade nertagningen eller slog en direktpassningen. Men bollen hamnade hos Abubakari som snyggt placerade in den till höger. 

Det var hans första mål sedan Degerfors den 21 augusti.

Malmö FF är nu klart för gruppspelet i svenska cupen som drar i gång i början av 2021. Och drömmen om att äntligen vinna det där cupguldet lever.

TV: Tomassons svar på utvisningen – som sänkte Malmö